O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Agape Brno: DUCHOVNÍ PŘÍČINY NEMOCÍ - 8. (Cukrovka, Kůže, Vady řeči, Obezita)

15.04.2011 07:48

Diabetes - cukrovka.

Je mnohostranné a tajemné onemocnění, v současné době pomalu a jistě se rozšiřující, jehož zevním projevem je výpadek činnosti Langerhansových ostrůvků ve slinivce bez zjištěného důvodu (produkce inzulínu).


Pátráme-li po duchovní příčině tohoto výpadku, musíme obrátit pozornost na společné povahové vlastnosti lidí, cukrovkou onemocnělých. Prvním nápadně rozšířeným znakem diabetiků jsou úzké rty, signalizující přemíru kritického rozumu nad pozitivní citovostí. Dalším znakem je hluboko v vnitru osobnosti zakotvený pocit mrzutosti až kyselosti, který činí konverzaci nepříjemnou. Při pohledu na vnitřní těla duše prostřednictvím automatické kresby můžeme na mentálním těle spatřit zvýrazněnou rozumovost, v emocionálním těle je jeho střed, srdce "opanceřován" obalem, který jej chrání před "zahřátím", neboli před srdečností. Astrální tělo již jen provádí výsledek těchto nerovnováh do celé endokrinní soustavy, takže můžeme pozorovat negativní ovlivnění hypofýzy, štítné žlázy, pohlavních žláz a nadledvinek, spojených s 1. (zemní) čakrou.


V zásadě se vyskytují dva typy cukrovky - vrozený a ten, který si člověk přivodí v průběhu života. Vrozený je duchovní léčbou prakticky neovlivnitelný, neboť je projevem karmy - rozhodnutí Božího.


Cukrovka, která se objeví teprve při stárnutí a v průběhu života, je duchovně velmi dobře ovlivnitelná. Každý, kdo přišel s těmito nemocnými do styku, pozoroval, jak jejich výsledky hladin cukru závisí na „náladách", nebo se říká také módně na „stresech". Tito lidé si mohou pomoci nejen přívodem mikroprvku chrómu, biologicky vázaného (např. Diastabil), ale úsilím ke změně svého povahového rysu, který by je zbavil oné náchylnosti ke kyselosti a ke „stresům".


Symbolika onemocnění nám naznačuje, že diabetik nemůže sladit, to jest přijímat slast. Je mu zabráněno přijímat slast proto, že ji sám nedává druhým, není v něm vděčnosti za slasti života. Nemůže sklízet to, co neseje. Nějaké zklamání v životě, většinou v lásce, způsobilo v duši nemocného blok, ono výše uvedené opancéřování srdce, což se projevuje zablokováním toku něžnosti a lásky k tělesnému člověku a životu vůbec. Poraněná duše odmítá někoho laskat, dávat mu sladké, necítí potřebu hladit, oslazovat druhým život. Rozum jim zdůvodní proč.


Dietetickou příčinou vzniku cukrovky je přetížení trávicího systému nadměrným přívodem jednoduchých cukrů, ke kterému současná doba dává možnosti. Tyto možnosti zejména využívají ženy středního a vyššího věku, které tím prozrazují nesplnění touhy po dostatečném laskání a něžnostech. Nadměrný konzum sladkostí je tak kompenzací nedostatku lásky a něžnosti.

Hlavní duchovní příčiny cukrovky: neregistrování a nevděčnost za „sladké" stránky života. Vnitřní zakyslost a zhrzenost. U cukrovky dochází při této léčbě (duchem) k úplnému vyléčení jen u počátečních stádií. Při vrozené nebo pokročilé degeneraci Langerhansových ostrůvků pouze ke zlepšení stavu.


Průměrný podíl příčin:
40% dědičnost (karma), 30% duchovní vada, 20% výživa, 10% toxické vlivy.

 

Doprovodná léčba cukrovky:
Výživa - příslušná dieta, lusky, fazole, borůvky, vit. B6 (10mg denně), dostatek hořčíku, mateří kašička a včelí voda.
Strom - hrušeň.
Barva - žlutá sluneční.
Vůně - pelargonie, blahovičník, jalovec, muškát barboun.
Kámen - achát, karneol.

 

Léčba duchem cukrovky.
Bože, jak krásný je život, který mi umožňuje poznáním se přibližovat k Tobě. Strasti a bolesti života jsou skrze Tvou spravedlivost kompenzovány radostmi a rozkošemi. Dejž mi radost ze sklizně zaseté u jiných, která se mi bude vracet. Dejž mi procítit radost ze života srdcem.

 

 

Nemoci kožní, lupenka.

Kůže hmotného těla je orgán, který spojuje člověka s okolním světem. Odděluje nás, udržuje teplotu. Z této základní viditelné funkce vyplynou i vztahy k duševním procesům. Na prvním místě signalizují poruchy na kůži nesprávné přístupy k okolí, k oddělování se. Klasickým příkladem je lupenka - psoriasis. Při ní se zrohovatělá nejzevnější část kůže - rohovka, neúměrně tvoří. Vyjevuje tak navenek křečovitou snahu pacienta nedměrně se oddělit od okolí. Je to do podvědomí sestoupená extrémní štítivost, někdy také přecitlivělost.


Průměrný podíl příčin: 45% dědičnost (karma), 30% duchovní příčina, 10% výživa, 15% škodlivé vlivy okolí.

 

Doprovodná léčba:
Výživa - denně přídavek lecitinu.
Byliny - sléz, lopuch (kořen), fenykl, lnice květel.
Strom -topol.
Barva - světle a tmavě modrá.
Kámen - achát, azurit, sůl z Mrtvého moře.
Akné dospívajících.
Akné lidé odedávna správně spojují s probouzením sexuality. Proč probouzení k lásce vede k zošklivení kůže ? Nově objevované je nečistě pojato. Lidský duch ještě neobjevil krásu a čistotu dokonalé lásky mezi mužem a ženou. Vnitřní čistota duše postiženého je zraňována špinavými představami.


Průměrný podíl příčin: 5% dědičnost (karma), 70% duchovní vada, 15% výživa, 10% škodlivé vlivy prostředí.

 

Doprovodná léčba:
Výživa - nedráždivá dieta, omezit maso, vit. E, včelí voda.
Strom - topol.
Barva - růžová, zelená, světle modrá.
Kámen - citrín.
Léčba kožních nemocí duchem.
Bože, vidím, že moje tělo je složeno ze stejných složek jako okolí, že je "prachem". Před vlivem okolí jej chrání energie mé duše, která je napájena Tebou, proto se ničeho nebojím.

 

Léčba akné duchem.
Prohlédni Božskou vůli, neboť ona ti vyjeví silu a průzračnou čistotu lásky mezi mužem a ženou. Neobávej se napít, neboť je to Božský dar fobéř On, nepředstavitelně čistý, ji stvořil !

 

 

Zadrhováni a koktavost.

Řeč je vynášení duševních procesů navenek: myšlení, citů, úmyslů. Bylo řečeno, že člověka neznečišťuje to, co do něj vchází, ale to, co z úst vychází - řeč. Přenos vad duchovního chtění, cítění a myšlení na druhé straně vytváří hřích - karmu. Dar řeči umožnil šíření špatného. Němota a vada řeči poukazuje na tento okruh. U vrozených vad jde o následek z minulého života, někdy o následek způsobený matkou v těhotenství. Lidé s vadou řeči jsou varováni !


Trochu jiného původu je zadrhováni. Je výsledkem překotné tvorby nedokončených myšlenek ! Touto vadou trpí vesměs velmi inteligentní lidé, kteří však mnoho mluví a málo uskutečňují. Zadrhováni je nepromyšlené žvanění, sestouplé do nervových regulací. Odjakživa je znám návod k vyléčení. Ovládnout překotnost myšlenek a učit se pomalu mluvit !


Průměrný podíl příčin: je velice individuální a ani přibližně se nedá stanovit.

 

Doprovodná léčba:
Strom - akát.
Barva -fialová.
Vůně - eucalyptus, borovice.
Kámen - chalcedon, lazurit.

 

Léčba duchem.
Člověče, na onom světě nic nezdůvodníš ! Jednej trvale tak, aby tvoje činy nepotřebovaly slovní výklad ! Neboť i Stvořitel nemluví, ale jedná ! Máš-li lásku k jiným, bude ji mít i On k tobě !

 

Léčba zadrhování a koktavosti duchem.
Zadrhování: Bože, dejž, nechť se naplním odstínem Tvé nekonečnosti, která vypudí z mého podvědomí čas jako hlavní měřítko při vyjadřování. Mé myšlenky se plynule sestavují a jsou plynule vyjadřovány.
Koktavost: Bože, Ty mne stejně znáš, proto jaký jsem uvnitř, takový nechť se jevím zevně. Co při zevním projevení se ukáže být špatné podle následků, to si uvědomím, opravím se, abych se přiblížil k Tobě.

 

 

Obezita jako prvotní syndrom.

Obezita je v hmotném těle vyjádřená snaha ducha více přijímat než vydávat. Obézní lidé jsou v duchu dychtiví přijímat zevní podněty všeho druhu, ale přijímané pojímají povrchně. Jestliže se jim nedaří hltat nové zážitky v oblasti duševní, posunuje se jejich snaha o příjem alespoň do hmotného. Proto přejídání předchází nervozita ! Jsou postrádány další duševní podněty, aniž staré byly vyhodnoceny. Jenže v duchovních zákonech platí, že chceš-li podněty přijímat, musíš je i vydávat zpracované. Ty, které přicházejí, jsou vždy dostatečné, ale nejsou člověkem patřičně do hloubky prožity. Obezita a přejídání je tedy projev určité povrchnosti v prožívání podnětů života.


Průměrný podíl příčin: 10% dědičnost, 45% duchovní vada, 25% výživa, 20% nedostatek pohybu.

 

Doprovodná léčba:
Výživa - nutná úprava stravy. Omezit tuky, řepný cukr. Cukr z části nahradit medem. Doplnit ve výživě Tebi kvasnice, jod, vit. E, vlašské ořechy, mandle, slunečnicové semínko, pšeničné klíčky, včelí vodu. Výsledkem je pomalé hubnutí bez poškození zdraví. Byliny - ostropestřec, pýr, kopřiva, puškvorec, kukuřičný klas, extrakt z leuzey šustivé.
Barva - červená (červené prádlo na tělo). Strom - líska.
Vůně - jalovec, levandule, řebříček, rozmarýn. Kámen - korál, rubín, zlato.

 

Léčba obezity duchem.
Bože dejž, nechť všechny denní vjemy, myšlenky a podněty se zájmem do hloubky prožiji, vyhodnotím a uvedu do života.

 

Diskusní téma: Agape Brno: DUCHOVNÍ PŘÍČINY NEMOCÍ - 8. (Cukrovka, Kůže, Vady řeči, Obezita)

Datum: 14.09.2019

Vložil: Luboš Rosecky

Titulek: ůůůůůů

Ahoj no dávalo by to smysl ale tím že s náma vyjebávaj mimozemský bytosti tím to celé padá + čakry ve skutečnosti když je někdo nemocnej tak on za to nemůže ale někdo mu krade energie z čaker a další věc někdo může namítnout že se s těma co mu ti energii kradou nemá scházet no jo ale mimozemštani (sistém ) to zařídil tak aby lidi neměli možnosti se takovým upírům vzdálit navíc formou náboženství nasrali do lidskýho mozku mnoho sraček kterých je opravdu těžké se zbavit a to nemluvim o kontrole mysli a bohuýel vím o čem mluvím vy jako jedinec na něco myslíte že uděláte to či ono a banda buzerantskejch ufounů nebo lidí nebo co je to za kokoty zařídí aby se to něco posralo třeba vám ujede vlak nebo ten někdo zapomene nebo naserou vašemu budoucímu zaměstnavateli do hlavi sračku že se mu jako zaměstnanec nezamlouváte a z toho všeho mohu udělat jen jeden závěr a to ten že život je jeden obrovský omyl a svět je koncentrační tábor kde nemáte svobodnou vůli a po tom všem si říkám zda nějaký takzvaný ráj existuje asi hovno když můj osud závisí na tom jak se můj ovladač vyspí nebo jak mu dobře duchovně budu lízat varlata a už jen tim že to vim jsem v prdely