O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co je a co není Bůh?

Diskusní téma: Co je a co není Bůh?

Datum: 11.03.2013

Vložil: Sladni108@.gmail.com

Titulek: Pro pana frantu a podobne nevedome lidi..

Toto je poutní místo pro vrány

Datum: 10.10.2012

Vložil: Michal

Titulek: Sladmi108@gmail.com

Bůh a moje představa o Něm..
pojemem "Bůh" chápu v konečném smyslu osobu, se všemi vznešenými vlastnostmi v plné míře, které odrážejí v malé míře velcí lidé..má svoji povahu, která se projevuje v Jeho činnostech, které jsou jak v duchovním tak hmotném světě.
Jeho tělo(narozdíl od našeho) se neliší od Něho samotného, je velmi krásný.
V tomto hmotném světě je zastoupen ve svojí neosobní podobě tzn.jako vše co je stvořeno z pěti základních prvků, ale také jako rádce a svědek v srdci každé živě bytosti

Datum: 04.12.2012

Vložil: Franta

Titulek: Re: Sladmi108@gmail.com

Základní omyl v našich úvahách o Bohu je myslet na Boha jako osobu a snažit se ho nějak hodnotit a vůbec si ho nějak představovat. To všechno je pouze člověčina, Bůh od člověka nic nepotřebuje, nic po něm nežádá ani mu nic nepřikazuje, dokonce nevyžaduje od člověka ani to aby v něho věřil. Kdyby tomu tak bylo tak to tak udělá. Bůh nás v podstatě nepotřebuje, to my potřebujeme jeho. Pokud někdo v Boha nevěří, není to nic špatného a Bohu to nevadí. Bůh nás stvořil přesně takové jací jsme. Každý si žijem ten svůj život a jak ho žijeme jsme zodpovědni jen my sami. Bůh nikomu nepomáhá, protože je spravedlivý ke všem stejně a slovo pomáhat nezná. Bůh dal pravidla světu, který vnímáme, pravidla jsou stejná pro všechny a jejich dodržování je na každém z nás. Pokud se modlíš modlíš se sám k sobě, to ty jsi ten který ti může pomoci, nikdo jiný a Bůh to udělat ani nemůže, nemá to v programu. Dal ti jen pravidla a těmi se řiď , nežádej pomoci a nechtěj výhody oproti druhým. Hledej ta pravidla, dodržuj je a nebudeš žádat pomoci.

Datum: 09.12.2012

Vložil: J.Ch.

Titulek: Re: Re: Sladmi108@gmail.com

Prosil bych p. Frantu aby se dál rozepsal, domníval jsem se že tady narazím jen na nějaké představy, toto bylo ale smysluplné. Pane Franto, díky !