O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co je Zákon "Musu" ?

26.05.2010 11:57

Vše co je v evoluci podřízeno mimo samovolný a vědomý vývoj, je vynucován tak zvaným Zákonem "Musu"! Co to tedy je za zákon? Již na počátku stvoření bylo naplánováno co má každá vývojová vlna , ale i celé stvoření dosáhnout v rámci evoluce. K tomu jsou směřovány vynucovací opatření, které jsou řízeny a vynucovány Strážci Evoluce. Tam kde masy evoluční vývojové vlny stagnují, jsou jim předkládány takové podmínky životního prostředí a různých vnějších vlivů, že ač nechtějí, musí na ně patřičně reagovat. Příkladem jsou třeba živelné katastrofy, kdy  individualita člověka překročila v rámci populace takových mezí, že sobectví je  zcela normální stav ve Vědomí  jednotlivců i společnosti, a proto tyto pohromy tříbí jednotlivce i celé masy. Najednou se pak divíme, jak dokážeme být solidární, nesobečtí a dokážeme se semknout v těchto krutých dobách, kdy je lidstvo tříbeno a přezkušováno. Tím se vybíjí i celkové karma, osobní i společenská. Zpravidla se tím vynuceně učíme to, co bychom dokázali zvládnout i bez těchto vynucovacích kolizí, které dopouští právě Strážci Evoluce.

Takže poučka Zákona "Musu" je asi následující :

"Uč se, abys nebyl učen!"

LK

Diskusní téma: Co je Zákon " Musu" ?

Datum: 15.07.2021

Vložil: Coreynon

Titulek: The Best Offer of The Year!

This year turned out to be very difficult. But we have optimized and reduced the cost of our products!
It is almost impossible to find prices lower than ours, the sale is at the cost price level.
Watch and be surprised by our super low prices https://cutt.us/6nChw

Datum: 05.07.2021

Vložil: DavidCer

Titulek: New super offer 2021

Hi
Best offer 2021 https://is.gd/OUL6yh

Datum: 23.08.2010

Vložil: Martina

Titulek: zákon MUSU

Dobry den, chtěla bych přidat svůj názor k této otázce. Já myslím, že zákon musu platí i v karmických vazbách. To že je něčí manžel nevěrný, může znamenat( například), že si manželka neváží sama dost sebe. A je této situaci vystavována, pokud jí to nedojde a nezačne sama na sobě pracovat. (nejsem si tím úplně jistá, ale myslím, že k tomu dochází pokud sami uhneme ze svojí cesty, tak partner na to reaguje, třeba tou nevěrou). Jestli odpustit, nebo odejít, je otázka jen pro " podvedeného " jedince. Jediné na čem záleží je, jak se k rozřešení situace postaví onen podvedený. Pokud si řekne, že odpustí a je jedno z jakého důvodu, a přesto v něm bude hlodat obava, že je to špatná volba, pak se vystavuje opětovné lekci. Stejně tak to bude s novým partnerem, i ten pravděpodobně k nevěře sklouzne, dokud nás něco nepřiměje ke změně postoje v sobě samým.

Datum: 27.08.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: zákon MUSU

Děkuji vám za váš příspěvek, který naprosto přesně popisuje působnost Zákona příčiny a následku, který se pak projeví jako Zákon Minimusu na jednotlivce. Zákon Musu, se uplatňuje již ve velkých skupinách na úrovni národa, národů, lidstva, evoluční vývojové vlně atd.

Datum: 15.07.2010

Vložil: Sofie

Titulek: Dotaz

Reaguji na váš článek- znamená to tedy, když se opakuje některá situace, např. že mi je muž nevěrný, že tím, že jsem mu odpustila a žiji s ním dál, jsem tuto lekci nevyřešila správně, takže mi bude nevěrný tak dlouho, až se s ním rozejdu? Nebo mi to ukazuje, že i já mu mám oplatit stejně a být mu nevěrná? To je snad blbost,ne? Podle zákona Musu stagnuji, neučím se, tak musím být učena. A jak se mám tedy chovat? Jaké konkrétní poučení si vzít, když jsem toho plná?

Datum: 27.07.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Dotaz

Promiňte, že reaguji až teprve nyní, ale nějak jsem to přehlédl(otázku) Zákon Musu neřeší jestli jste si vzájemně byli či nebyli věrni tělesně , duševně nebo duchovně. Ano mohli bychom přesně stejně argumentovat jako vy, ale takto to není. Zákon Musu řeší zda jdete dál v požadovaném stupni evolučního rozvoje. Pokud stagnujete nebo se samostatně nepřipravujete=netříbíte, je na vás vyvíjen tlak pomocí jednotlivých stimulačních situací, které odpovídají skupinovému vedení lidstva. To co byste řešila s manželem-partnerem je osobní vzájemná karmická vazba a vzájemně dohodnuté úkoly(zkušenosti). Pokud toto chcete řešit, určitě neplatí oko za oko....! Člověk který se chová v partnerském vztahu by měl se rozhodnout zda to bude tzv. snášet a bude trpělivý nebo tohoto partnera opustí. Je to volba každého z nás co uděláme nebo co neuděláme. Zákon Musu by byl uplatňován v tomto případě, pokud by to ohrožovalo vývoj velké skupiny. Vztahy by to nemělo ohrožovat..... Volba podle zákonu přitažlovosti nebo nevyzrálost v tomto aspektu je jedincova slabost, která zpravidla je řešena právě tím, že se mu dostane přesně to co sám dostal aby poznal jaké to je a vážil si vzájemné důvěry a vztahu... :-)