O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Co se to děje? - 11 (Co je to Vůle? Co je to Víra?)

08.09.2010 22:29

Vážení čtenáři, vypůjčil jsem si z článku  na www.osud.cz  tuto větu, respektive nadpis:

„Lidé věří a domnívají se ... a to je jejich největší síla, i prokletí“ ,protože stejně jsem chtěl psát o významu víry, manifestaci víry a nyní už i o domnívání se. Chci jen vysvětlit význam víry, její dosah na naše konání, ale i nebezpečí, se kterým se můžete v tomto potkat.

Součástí lidské psychiky je i schopnost víry.  Bohužel, zaměňujeme někteří z nás, skutečnou podstatu Víry, jako schopnosti s nějakým psychickým stavem, kterým se jakoby podpíráme, jako s berličkou. Co kdybychom si vysvětlili co skutečně Víra je, jak se projevuje, jak a čím se dosahuje?

Nejprve si řekněme, že Víra koresponduje se živlem Ohně a je projevem základní vlastnosti, kterou je Vůle. Vůle, která se tříbí a posiluje, může dosáhnout stavu, kdy je absolutní. Říkáte si JAK? Je to jednoduché,  pokud máte skutečnou Vůli něco udělat a Vědomě to budete používat ve spojení s dostatečnou KVANTITOU - Ohněm, je to substantivní síla vyjádřená modifikovanou energií-vibrací symbolizovanou písmenem „S“. Pokud tuto sílu modifikované energie, jsme schopni ovládat jistým stupněm KVALITY, což je  vyjádřením v podobě chtění, odvahy,vytrvalosti atd. jako projev  majestátu Vědomí, které říká na nižší úrovni: „Já chci!“ a na nejvyšší  úrovní Vědomí, prohlašuje: „JÁ JSEM! – JÁ MÁM!“

Prohlašovat „Já chci!“ je pěkné, ale musím proto něco udělat, aby se to zrealizovalo, musím mít Vůli něco udělat či vykonat.

Když pracuji s modifikovanou energií  Ohně, skrze vibrační hodnoty symbolů  „K“ a „S“ nebo "SCH" jsme schopni ovládat nástroj, což je energie Ohně v podobě energie, projevující se jako síla = kvantita, kvalitou, což je schopnost  a  moc, kterou tuto sílu ovládáme, regulujeme, měníme.

Dost tedy vysvětlující teorie, která  zase bude pro někoho „čínština“, tak tedy  pojďme raději na praxi:

Vůle  -  se posiluje modifikovanou energií písmene „S“ a to, jako Kvantitativní část VŠEMOHOUCNOSTI této vibrace. (posilujete si schopnost opatřit si dostatečné množství silového materiálu pro realizaci toho, co chcete)

Víra  - se posiluje modifikovanou energií písmene „K“ a to, jako Kvalitativní část VŠEMOHOUCNOSTI této vibrace. (posilujete si schopnost měnit hustotu silového materiálu pro realizaci toho, co chcete)

Víra aby bylo opravdovou, to je manifestující, musí být vypěstovaná jako schopnost, která dosáhla jak v síle, tak v koncentraci VŠEMOHOUCNOSTI, to je že se vše na co člověk pomyslí, okamžitě realizuje.

Takže Víra není slaboduchost či určitý druh pomatenosti, jak se nám někteří lidé z řad materialistů, ale i duchovních směrů snaží namluvit v mnoha formách, od bagatelizování až po posměšky či výsměch. Víra, Manifestující Víra, je Dar za práci, kterou člověk na sobě vykoná v oblasti Vůle a Koncentrace v ohňovém principu.

Člověk by neměl jednostranně cvičit a posilovat jakýkoliv živel, ale naopak rovnoměrně procvičovat všechny druhy živlových energií, a to jak Kvantitativně, tak i Kvalitativně…!!! Pokud například nebude mít cvičící pod kontrolou myšlenky a dosáhne jednostranným cvičením manifestující víru, to znamená, že všechny jeho myšlenky se okamžitě realizuji. Umíte si představit ten chaos a to nebezpečí, kdyby se takový to člověk jen chvilku nekontroloval v myšlenkách?! On si člověk škodí už jen při současném stupni dosažené víry, kterou dynamizuje už i tím, že o něčem stále stejně smýšlí ve svých představách a ještě i na emoční úrovni dané myšlenky obaluje do dalších představ a tvarů.

Uvedu příklad:

Řekněme, že existuje člověk, který má o sobě představu, že je od jinud a tedy vše ví a vše zná, podle projevů, kterým častuje své blízké. Řekněme, že tento člověk ve svých představách říká, že jen málo lidí se dostane přes evoluční bránu do dalšího vývojového kola. Řekněme, že svými výroky a svými představami se přiklání k systému tzv. Lunárního Matrixu, což by mělo být něco jako vývoj podle bytostí Lunárního cyklu, což jsou nám známí Anunnakiové. V této představě vše směřuje k tomu, že zůstaneme nevědomými otroky, kteří generují energii různého emočního zabarvení, z kterého oni žijí. Představte si, že tento jeden člověk by měl ve svém současném životě a své vývojové úrovni manifestující víru….! Umíte si to vše představit? Já ano, ale nepředstavuji si to, protože si pěstuji Vědomě Víru a vím, co umí nekontrolované myšlenky způsobit za chaos!!!

Problém není jen v tomto imaginárním člověku, ale v tom, že sice tento imaginární člověk manifestující víru nemá (naštěstí), ale okolo sebe je schopen soustředit mnoho lidí a soustavným přednášením scestných myšlenek strhávat další k podobnému typu myšlení. Umíte si představit, jaká je to síla myšlenky, když se spojí několik stovek či tisíc lidí pod jednou myšlenkovou vlajkou? Takhle se vytváří myšlenková projekce, která nabírá v čase a prostoru takovou sílu, že když se tzv. „vybije“ nebo se také začne realizovat, tak potěš nás pan Bůh. Přitom, tento imaginární člověk by jistě řekl, že to dělá aby „jen“ varoval a že to myslí vlastně s lidmi dobře. No, a protože lidé dneška nemyslí, raději nechají za sebe myslet podobné týpky imaginárních škarohlídů, máme zde generátor kolektivní víry, která může tvořit blízkou budoucí realitu.

Ze všeho co jsem zde uvedl, jasně vyplývá, že VÍRA je schopnost a je potenciální výbavou každého z nás. Jestliže dosáhnu Vědomí „JÁ JSEM!“ a stavu kdy mohu prohlásit s plnou odpovědnosti a koncentrací, což je s plnou a manifestující Vírou: „JÁ JSEM VŠEMOHOUCÍ!“, tak jim skutečně JSEM!

Z toho vyplývá, že „JÁ JSEM! – JÁ MÁM!“

Manifestující víra se dosahuje cvičením modifikované energie písmenové vibrace:

a)      Pro mentální sféru  - „K“ vibrací

b)      Pro astrální sféru – SCH“ vibrací

 

Víra je podmíněná krom výše uvedených informací i další částí aktivního principu, v tomto případě vzdušného principu a to Věděním. Když člověk VÍ a ZNÁ, nemusí se jen domnívat. Jestliže VÍM a ZNÁM, snadno se mi koncentruje a Věří. Skutečné znalosti podporují mé přesvědčení a schopnost dát energii správnou velikost, hustotu, hodnotu vložené informace a i stanovení cílového bodu realizace myšlenkové projekce.

LK

 

Diskusní téma: Co se to děje? - 11 (Co je to Vůle? Co je to Víra?)

Datum: 08.09.2010

Vložil: Antiquus

Titulek: vše je energie

Naprosto souzním s Vaším článkem, kde jsou pojmy Vůle a Víra perfektně pojmenovány - vysvětleny. Také to, že je nebezpečné si s těmito energiemi zahrávat - cílit do strachů a tím ovládání skupiny stejně smýšlející klaky je dobře vysvětleno. Snažil jsem se pětkrát diskusním příspěvkem jemně změnit náhled pod oním článkem, zatím bez naprosté odezvy i když si myslím, že vše zanechává stopu. Také Vaše předchozí články (Láska, Světlo) jsou velmi aktuální. Jen škoda, že není větší odezva čtenářů.
Díky za Váš přínos. A

Datum: 09.09.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: vše je energie

Děkuji vám pane A. za pozitivní hodnocení článku. Říkáte to vše naprosto přesně :-). Člověk se nesmí nechat odradit od soustavného působení na sebe a svým vyzařováním na jiné. Jeden z projevů skutečné Lásky, je Trpělivost a Vytrvalost, ikdyž svou podstatou je spíše Vytrvalost projev Světla, ale ono se to netluče, protože Světlo a Láska je vlastně jedno a to samé z hlediska Zdroje, na který nahlížíme podle dominujícího aspektu. Budu o tom psát v některém následujícím článku. Mějte se pěkně a stále čekám na vaší Úvahu, abych jí mohl zveřejnit .-)