O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Japonské podmořské pyramidy

01.03.2011 09:59

Japonské pyramidy v moři

 

pyramid_japanV Tichomoří jižně od Japonska, asi 60km od Okinawy a 500km před pobřežím Yonaguni-jima byly objeveny dobře zachovalé zbytky dvou pyramidových měst. První objev těchto staveb byl proveden roku 1995, kdy potápeči zkoumali vody v okolí ostrovů jižně od Japonska a při tom narazili na tento objev.
Při podrobném průzkumu bylo zjištěno, že pyramidy tvoří rozsáhlou soustavu na sebe navazujících obdélníků, čtverců a kruhů. I přes silné mořské nánosy se ještě dají rozeznat dokonce jednotlivé schody staveb, které jsou někde dlouhé až 80m.

Díky velmi čisté vodě v těchto místech lze pozorovat komplex i ze vzduchu. Základny pyramid se nachází pouhých 25 metrů pod mořem a nejvyšší bod jen 5m pod hladinou. I přes časnou sopečnou aktivitu v okolí jsou velmi zachovalé. Nejsou vůbec požkozené a kamenné bloky neobsahují žádné trhliny. Jednotlivé kameny jsou podobně jako u egyptských pyramid velmi dobře opracovány a zcela přesně na sebe položeny.

Jak jsou asi tyto stavby staré? Nejpravděpodobněji 7000 až 9000 let, protože podle geologů ležela hladina moře v těhto místech před 8000 lety asi o 30m níže a mimo to první známky osídlení v Japonsku jsou známy asi před 9000 roky. Ale zatím jsou to jenom dohady. Až podrobnější výzkum podá svědectví o tom, jak jsou opravdu staré. Pro zajímavost. Tyto stavby mají velmi podobný styl s pyramidami, které byly nalezeny nedaleko ostrova Okinawa, o kterých nikdo neví, kdy byly postaveny. V místní řeči se nazývají MOAI, což je název pro kamenné sochy na velikonočních ostrovech. Podobná pyramidová místa byla také objevena v Pachcacamaky, kde jsou velmi podobná. Dokonce se i nějaké vyskytují v Peru. Možná, že mají nějakou spojitost s ostatními komplexy po celém světě, ale opět to potvrdí až podrobnější průzkum. Objevila se dokonce i možnost že se jedná o zbytky bájné Atlantidy, ale většina Japonců není s touto možností nesouhlasí.



Nedávno na ostrově Honšu byla objevena miniaturní kopie egyptské pyramidy v Gíze, která je celá vytesána do jednoho žulového kamene, kde ale nejsou znát žádné stopy po opracování nástrojem. Pyramida je vysoká jen necelé 3 metry a dle legendy se pod ní nachází černý had, který jako symbol nemá v Japonsku žádnou tradici. Nedaleko odtud stojí velký kamenný stůl, popsaný pravděpodobně keltským písmem. Na vrcholu jedné japonské hory stojí dokonce několik megalitických kamenů, které jsou od sebe oddělené úzkým průzorem. Jsou velmi podobné megalitickým stavbám v Jižní Anglii.

 

Podle různých interentových a tiskových materiálů přeložil Pavel Matusek.

zdroj : https://www.seaplanet.eu

Diskusní téma: Japonské podmořské pyramidy

Datum: 01.03.2011

Vložil: Zbyněk P.

Titulek: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Vážení, velice pěkné a působivé ! Ano, řeší se kdo a kdy ji postavil, což je dosti důležité pro případné vymazání zase jedné záhady a bílého místa v naší světové historii. Nicméně ale, mě vyvstává v mysli další o to důležitější otázka: kde ty stavby mají vchod a jiné vnitřní prostory? Přece není možné, aby se někdo namáhal se sestavováním tak obrovských bloků kamene, a přitom nepočítal s vnitřními prostorami. A je-li tomu tak (mám na mysli fakt, že tam nejsou žádné vnitřní prostory), tak potom, proč to vůbec stavěli, proč se tak dřeli s těmi olbřími bloky kamene ??!! Uvažují-li tímto směrem, pak potom mě "oslovuje" paralelní úvaha o tom, že to byla práce pro práci, nebo-li, že asi oni dávní stavitelé neměli nic důležitějšího na práci, než-li, že si krátili dlouhý čas věcmi nepotřebnými a nedůležitými. Přeji hezký den. Zbyněk P.

Datum: 02.03.2011

Vložil: LK pro panaZbyňka P

Titulek: Re: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Máte svým pohledem pravdu, pokud to berete jako obyčejný člověk, tedy většina. Pokud se na to podíváte i třeba jinak z hlediska potenciality například jako uložiště (pro služební duchy, elementáry, volty atd.) , tak už to má jinší význam. Tím ale neříkám, že to takto přesně musí být prvoplánovitě.... :-)
Mějte se pěkně
Luděk

Datum: 10.03.2011

Vložil: Zbyněk P

Titulek: Re: Re: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Vážený pane Luďku, dovolte mi pár reakcí k Vaši odpovědi.
1.) Ač jsem obyčejným člověkem, tak přesto nejsem jako většina, tedy dav, neboť: "já jsem kterýř jsem", nebo-li : já jsem já, a né nějaký dav.
2.) Ač bych chtěl souhlasit s Vaším vysvětlením oněch pyramid, tak bohužel nemohu, neboť dle mého selského rozumu a úsudku toto nejsou žádné reservoáry, nebo jak Vy se zmiňujete, že to jsou úložiště služebních duchů, elementárů, aj..... Každá budova či stavba, aj. má svůj důvod (proč byla postavena), má svůj úkol (který má plnit), a také má svou fukčnost soužící lidu. A je jedno jestli pozemskému či jinému. Podle Vaši úvahy a teorie by např. každý kopec, skála, jezero, moře, strom, sopka, aj. by měl býti také takovým "úložištěm" duchů (a to jenom služebních ?!?!), elementárů, aj. entit. Vaše vysvětlení nemohutaké vůbec přijmouti, neboť to není odpověď člověka ze 21.století, ale je to odpověď člověka z doby temna, kdy každé své jednání, chování, reagování na něco, na každý přírodní úkaz či přírodní katastrofu, aj. přičítáte nějakému bohu, elementárům, a jiným entitám. Nezlobte se na mne, ale toto by byl krok zpět (nebo i více kroků). Máme přece již nějaké znalosti o přírodě, o jejích pochodech, atd. Přeji hezký den. Zbyněk P.

Datum: 29.05.2012

Vložil: RDL

Titulek: Re: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Vážený pane Zbyňku, ale i pane Luďku, dovolte mi jisté věci poněkud upřesnit.

Většina monumentálních staveb - pyramidy z toho nevyjímaje - byly stavěny z nábožensko politických důvodů (to že v případě egypta byly použity i jako výstavní hrobky na věci nic nemění). Jako takové málokdy sledovaly praktický účel korespondující s prostou selskou logikou. Vaše domáhání se vchodu do případných vnitřních prostor je více než neadekvátní, neboť vnitřní prostory nebyly u těchto monumentů žádným standardem, ale naopak výsledný tvar a podoba stavby byl vždy určován účelem stavby a sledoval zcela pragmatickou a praktickou stránku věci (jistá část jihoamerických pyramid jsou vlastně jen "kamenem obložené kopce" bez vnitřních prostor).
Otázka účelu je jistě na místě, ale rád bych zdůraznil, že od některých staveb nás dělí tisíce let a nevíme ani jaká kultura byla jejich tvůrcem, natož abychom mohli chápat mentalitu lidí z úsvitu dějin. Mohu samozřejmě naservírovat paletu různých tezí, teorií i blábolů, ale to vše - jsem si jist, jste schopen dohledat i sám.
Co se týká pana Luďka, tak bych si snad jen povzdechl, že ten kdo hájí víru v pragmatické diskusi, vždy používá nerelevantní argumenty a odkazuje se právě na víru jakožto vysvětlující element.
Každopádně co se týká Vaší skepse člověka 21.století, pane Zbyňku, tak v případě svatosti či duchovním významu kdejakého kopce, jsou na tomto světě země a v určité oblasti, kde je skutečně velice těžké se takovou krajinou nepohybovat. Snad pokud půjdete s hlavou upřenou k zemi a nejlépe v noci...


Co se týká stáří této stavby, protože předpokládám žádný soudný člověk nemůže tvrdit, že tohle je dílo přírody a nepřipadat si jako blb, tak vzhledem k tomu, že si nedovedu představit, že by nějaký vládce byl až takový megaloman a nechal si vystavět palác pod vodou, domnívám se, že nás čekají zajímavé úpravy světových dějin.

Datum: 13.08.2013

Vložil: Martin

Titulek: Re: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Vy jste asi člověk, který má vždy na vše jednu odpověď, že? Tomuhle se říká "naivní realizmus". Faktem je, že odpovědí je vždy spousta, ale která je ta správná, to nikdo nikdy na 100 % neví. Věda s jistotou dokazuje jen to, že nic není jisté.

Datum: 13.12.2015

Vložil: Nightmare

Titulek: Re: Japonské podmořské pyramidy - diskuse

Mě to připadlo jako nějakej lom. Jestli je to práce nějaké civilizace nebo přírody samotné je otázkou. :D