O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Je tak snadné špinit....

09.07.2010 11:42

Vážení čtenáři omlouvám se, že se v tomto článku pozastavuji nad opětovným útokem na vybrané jedince české duchovní scény , ale v poslední době opětovný hon na P.Chobota mne docela rozlobil a nemohu mlčet k tomu co na Osudu.cz je rozviřováno. Jedná se o anketu a jako že upoutávku na  videoreportáž skrze odkaz Rozhovor a meditace s Petrem Chobotem (1.). Celý rozhovor je na webu www.cestyksobe.cz, který vřele doporučuji. Nejhorší je, že se šíří pomluvy v různé formě. Ono třeba stačí aby někdo jen lehce utrousil na adresu kohokoliv, kdo je veřejně činný a ve velice krátkém čase se tato nepravdivá zmínka stane živoucí legendou, která se bohužel stane součástí životopisu toho kterého jedince. Těchto "živoucích legend" se pak velice těžko člověk zbavuje a pokud má někdo ještě zájem na těchto legendách sám nějak vyrůst, je to nemožné se toho zbavit. Mohu  sám za sebe říci, že P. Chobot má docela dobré informace a náhledy na dění v současnosti a blízké budoucnosti. Neřeším jakými způsoby k těmto informacím došel, protože sám nepoužívám a nikdy používat nebudu haluciogenní látky. Nevím jestli je on osobně používá nebo ne, ale vím jistě, že  pokud ano, je to jen a jen jeho věc. Stejně tak kdokoliv si vezme nějakou takovouto látku z jakékoliv motivace a k dosažení jakéhokoliv cíle, je to jeho věc a nikdo nemůže být obviňován, že byl někým sveden. Každý z nás máme svobodnou vůli a vše co příjmeme nebo naopak dáme je tzv. na naše vlastní triko.

Již  více než před 15-ti měsíci jsem reagoval pod nikem FBA na jakoby zpověď jedné čtenářky Osudu.cz o odpovědnosti P.Ch. za smrt její matky. (viz zde) Pomíjím protiřečení pisatelky, ale co pominout nelze, je jistá rozháranost dotyčné paní. V této rozháranosti je zjevně cítit absolutně nekritické postoje k jednání sebe sama a její maminky. Nepřijetí vlastní odpovědnosti za své činy, je alfou a omegou toho co většina dnes dělá. Pokud se mě něco děje, jako první se ptám: Co jsem udělal špatně, co jsem přehlédl, v čem jednám v rozporu se zákony a zákonitostmi Stvoření? Bohužel většina spíše hledá chyby u jiných než u sebe. Zde níže vám předkládám mou reakci na článek a reakci dalších čtenárů-diskutujících, kteří vesměs odsuzovali... Přidal jsem reakci jednoho z diskutujících , který se zamýšlel a přednesl svůj postoj k problému diskuse a i obsahu článku. Líbila se mi jeho reakce, i když jsem s ní né  ve všem souhlasil. Donutil mne se nad tím zamyslet a zastavit, ale nebyl důvod abych jej za jeho postoj napadal. Byl to velice zajímavý diskusní provokativní příspěvek, který vyprovokoval zamyslet se na postojem a i zkušenostmi jiného člověka.

 

Předmět: Je tak snadné špinit....  
Psal(a): FBA Datum: 14.03.2009 19:44
Po letech jsem se vrátil a čtu jak je vše buď jen špatné a nebo nasládle dobré....! Je tak snadné stát se davem přisluhovačů jednoho či druhého .Žít život v Pravdě a ve Spravedlnosti je žít bez pomlouvání a hodnocení druhých. Základní článek jsem četl s pocitem emočně vypjaté demagogie ublíženého člověka, jenž činí odpovědného někoho jiného než vlastní matka, která se rozhodla sama vzít a pokračovat v braní něčeho co údajně vedlo až k odchodu z tohoto světa. Byla to volba té paní , podle její vůle a svéprávného rozhodnutí, kdo je tedy odpověden a před kým?! Nesuďte když "Nevidíte", "Neslyšíte" a i "Necítíte" . Znám ze svého okolí mnoho podobných příběhu pomluv a špinění od takových tzv. "Spravedlivých". Někdy se vám opravdu pak jeví, že žijete úplně jiný život než je vám předkládán ve verzi "svědků" události či událostí! Zkuste se napojit na kohokoliv kdo je podle vás hoden vaší kritiky a podívejte se na jeho Ducha a zjistíte , že není co kritizovat, podívejte se na Duši a poznáte sebe sama. V čem jste více či méně jiní než kdokoliv z nás "pozemských"? Kdyby jste byli tak všichni Svatí a Spravedlivý, tak by Vás ani sem do 3D nepustili, protože by jste byli pověření jinými úkoly. Není zde Svatých a není zde Vyvolených, možná snad jen pár a opravdu jen pár Povolaných! Nezbývá tedy nic jiného než se snažit žít v pokoře, s naději a s radostí z poznávání sebe sama, to ostatní je zrcadlové bludiště naší vlastní pokřivenosti a vyosenosti.

 

 

Předmět: Re: Je tak snadné špinit....  
Psal(a): gap Datum: 15.03.2009 15:09
Váš příspěvek mě oslovil. Nastínil jste otázky, které si dlouhodobě řeším.
Svou reakci se více obracím sám k sobě než na Vás, tak to co píšu, neberte prosím jako při s Vámi.

Rád bych se zastavil u Vaši věty:
„Zkuste se napojit na kohokoliv kdo je podle vás hoden vaší kritiky a podívejte se na jeho Ducha a zjistíte, že není co kritizovat, podívejte se na Duši a poznáte sebe sama.“
S tím naprosto souhlasím, ale doplnil bych. Ano, v druhých poznáváme sami sebe, a to v bodě poznání, kde se právě nacházíme. Poznáme-li se, je třeba upozornit na problém ty, kteří jsou jiní, mnohdy lepší a problém tedy nemohli rozpoznat, ale týká se jich.
Nevěřím ve správnost zákona nezasahování, dostal tuto galaxii na pokraj zhroucení.

Na začátku příspěvku píšete „Žít život v Pravdě a ve Spravedlnosti je žít bez pomlouvání a hodnocení druhých.“
Nechám stranou spravedlnost, to je téma snad ještě složitější než pravda. Snahu o život v pravdě vnímám tak, že pravdivost svého subjektivního vnímání neustále ověřuji. Neumím si představit, že to lze bez prolínání se s ostatními, bez poznávání jejich názorů. Jejich hodnocením poznávám a kultivuji sám sebe. Rozhodnutí kam se postavit na stupnici hodnotit – nehodnotit, je potřeba volit v každém okamžiku, není snadné nalézt optimum. Ale postavit se jen na krajní bod nehodnotit, abych se nedopustil chyby, abych nebyl nespravedlivý, nepovažuji za správné. Jen velmi těžko slovy popisuji toto téma, poznávání a vývoj sebe sama, má slova pokulhávají.
V cosi, co by se dalo nazvat absolutní pravdou, pravdou samu o sobě, nevěřím, a to v jakékoliv úrovni. Ztotožnění se s nějakou cizí pravdou, bez jejího ověřování, je pro mě stát se posluhovačem bytosti, která ji představuje. Pokud bych to přijal, rezignoval bych na Život, předal bych ho. Má-li být Bůh spravedlivý, pak nic takového nemůže žádat.

Po strastiplné cestě, jsem došel do bodu, kdy 3D vnímám jako prostor pro poznání nejhlubších základů Života, proto byla třetí hmotná dimenze uvolněna, nacházím její krásu. 3D je nutná i pro nápravu Svatých a proto zde někteří určitě jsou, alespoň ti, kteří pochopili, že pokud v 3D nebude opět Spravedlnost, nebudou se ani Oni moci vyléčit. To zda smí být stále označováni za Svaté, či zda se jimi stále cítí, nemůžu hodnotit, ale je dost důležité, aby se poznali, rozpomněli a pomohli.

 

Takže milý čtenáři, prosím vás za sebe, ale i za vás, vaše skutečné Já, za vaše vnitřní božství - pokud nemusíte, nekritizujte jiné, mějte s nimi soucit a když už budete tzv. nároční, tak především nejprve k sobě.....!!!

LK

 

 

Diskusní téma: Je tak snadné špinit....

Datum: 10.07.2010

Vložil: jm

Titulek: No, stále

tomu nerozumím, asi jsem vadnej. :)

Proč OSUD čteš, pokud ho považuješ za bulvár? Asi to tedy není Tvé periodikum určené Tobě. Nemyslíš? NBezvadně ukazuješ svůj duchovní nadhled, který žádný se nekoná a to, co tak rád píšeš o druhých, jsi sám, jak už TI naznačovalo dost lidí na OSUDu.

Nebo taky denně píšeš do Novy a do Blesku?

Ty to máš hozený takhle, ostatní lidi jinak. Já taky považuju Tvůj blog (kromě některých velmi přínosných článků Eriena) za psaný čínsky a k nepochopení, ale nepíšu to Ti sem denně, je mi to jedno. To je každého věc, co publikuje na webu, nebo jak a co žije, ne?

Ptám se Tě znovu, Luďku: O co Ti ve vztahu k OSUDu a ke mně jde? Zkusíš mi odpovědět? To, že se snažíš o nápravu nějakých subjektivních závěrů, či pocitů někoho jiného, jinými - tentokrát svými - ale stejně tak subjektivními názory či závěry, fakt neberu. :) To bys na webu nedělal nic jiného. Zajímá mne Tvá motivace, pokud jsi si jí vědom, napiš o ní něco více. :)


Datum: 10.07.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: No, stále

Stručně:
1. Článek byl koncipovám proti pomluvám a vystupňované kampaně proti P.CH
2. S Osudem jsem skončil co se týká diskuze cca týden
3. Se snahou tě lehce vrátit nebo nasměrovat k možnému návratu domů jsem skončil cca před 10 dny.
4. To že vidíš čínštinu bude asi tak stejné, jako já vidím bulvární pojetí některých článků u tebe.... :-) , jen to co považuješ za čínštinu se budeš muset pak naučit podle zákona Musu, nyní to je dobrovolně.... :)!!!
5. Nemysli si že máš skutečné Strážce kolem sebe a že vše co dostáváš je košer.
6.jak jsem uvedl v bodě 2., 3., Už se nebudu ani tebou a ani Osudem zabývat pokud nebude něco co by bylo přespříliš proti Duchovnu a Zákonům Stvoření :-)

Nevím jestli tohle jsi chtěl slyšet, ale asi ne. Jirko nechme toho, protože stejně nejsí na příjmu, abys slyšel to co ti je předáváno skrze mne. Upnul jsi se k věcem, které jsou pro mne pavědou i v esoterní rovině. Tam kde ty vidíš druhé slunce, já vidím sluneční sféru, která naznačuje co se bude dít s celou hmotnou sférou této sluneční soustavy a nejen jí. Takto bychom mohli pokračovat i v jiných otázkách. Příjde mi to směšné a proto se snažím našim čtenářům dát možnost si to vše zjistit osobně. K tomu je potřeba se naučit prvně ovládat vlastní Mikrokosmos a pak je možno snadno skrze vědomí i skrze objekty( např. ducha) i vědomě cestovat a všechny zážitky přinést v plné formě do hmotné paměti. Za chvilku to začnu zvěřejňovat jak na to., i když už nyní se to dá pomocí spojení, zpřítomnění a identifikace ve a s vlastním Vědomím. Nemá cenu ti tyto věci sdělovat, nejsi na to připraven a osobní ješitnost ti nedovolí se na to podívat objektivně. Takže jak jsem řekl nechme toho, dojdi až do cílové pásky podle svého rozumu, když nemáš zájem tam dojít s Vědomím tvého božského Ducha. Pokud není skutečná touha po vzestupu , nemohu s tím nic udělat a dnes už ani nechci.
Měj se Jirko, ať se ti daří co nejlépe, pokud to jen trochu půjde... LK

Datum: 11.07.2010

Vložil: jm

Titulek: Re: Re: No, stále

Odejít z diskuse na OSUDu je druhý extrém, ale dělej co Ty chceš. :)

Myslím, že nejsme na příjmu ani jeden. Proto doufám, že bude někdy za delší či kratší čas příležitost se znovu sejít.. to povídání určitě bude lepší, než tohle dopisování. Zatím to necítím, ale teď se všechno tak rychle mění..

Tak uvidíme. Těším se. :)
Pa. j

Datum: 10.07.2010

Vložil: jm

Titulek: Luďku, zameť si před vlastním prahem

:)) Kouknu a co nevidím, zase máš plnou pusu Osudu. Dobrá tedy. Zkusme se na to podívat.

"Takže milý čtenáři, prosím vás za sebe, ale i za vás, vaše skutečné Já, za vaše vnitřní božství - pokud nemusíte, nekritizujte jiné, mějte s nimi soucit a když už budete tzv. nároční, tak především nejprve k sobě.....!!!"

Luďku zdravím Tě a tahle věta od Tebe opravdu sedí.. přečti si na OSUDu ty možná už desítky útočných a kritických poznámek vůči mně za poslední měsíc.. :))) Nedivím se, že jsi napsal, co jsi napsal, zarezonoval jsi naprosto správně v naprosto stejných energiích, jak co se týče kritiky, tak co se týče Chobota.

Co se týče Chobota, je to trošku jinak, než píšeš, uvedl jsem odkaz na rozhovor a zařadil anketu.. a av diskusích říkám pouze dvě věci. 1) nedůvěřuju mu. Nedůvěřuju mu na základě své intuice, byť každému doporučuji si ho poslechnout. Ale aby jsme nesedli na lep mysli, pak je také nutné procítit.

2) má na svědomí - hlavně ve svých začátcích - zdraví a dokonce i život(y) pár lidí. Mám to od pozůstalých.

Víc není, co bych k tomu měl dodávat. Snad kromě prosby, aby ses konečně podíval, proč Ti tak moc ležíme v žaludku. Myslím, že by se Ti mohlo v těhle pnutích, kdy cítíš prakticky neustálou potřebu něco na OSUDu či u mne komentovat a kritiziovat, hodně ulevit.

Měj se, jirka

Datum: 10.07.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Luďku, zameť si před vlastním prahem

Milý Jirko, tobě se zdá vše útočné co se týká tebe a tvých protěžovaných přátel, ale je opravdu rozdíl mezi kritikou a tzv. kritikou, snad to někdy časem pochopíš...
Co se týká P.CH., kdyby někdo takovým to pomluvám a nepodloženým informacím dával průchod vůči tobě, zastal bych si tě jako každého jiného. Nějak stále zapomínáš, že mohu se na některé věci podívat nebo zeptat přímo SvS, to tady učím a předávám. Představ si, že nic takového co psala dotyčná a co se povídá i díky tobě o P.CH není pravda. Každý neseme osobní odpovědnost, když něco nepravdivého o někom buď říkáme nebo šíříme=předáváme. Nejsem nijak zvlášť s Petrem ve spojení, ale vnímám velice citlivě, když se píší nepravdy nejen o něm...
Co se týká Osudu.cz opět neříkáš pravdu, protože mě neleží tvůj web v žaludku, jak říkáš a pokud víš napsal jsem ti, že je škoda, že jsi změnil skutečně duchovno obsahu za bulvár, jak jsem mnohokrát napsal. Je škoda, že mnoho tvé práce tímto snižuješ. Aby jsi nebyl opět mimo mísu ve svých úvahách, jak mi leží či neleží tvůj web tam kdes mi naznačil a že mi až tak i ty osobně nějak negativně ležíš v mé Mysli, tak ti říkám otevřeně, že jsme tě chtěli podpořit ve tvé práci tím, že bychom sponzorovali tvou činnost, abys nemusel dělat své přemety. Pavel je mi svědkem, že je to pravda a mělo o tom rozhodnout jen následujících několik měsíců maximálně. Takže snad ti dojde jak jsi opět mimo., ale to není dnes již na pořadu dne. Pokud potřebuješ stále jen plácat po ramenou, tak to u mne skutečně nenajdeš. Máme to i v mottu našich stránek .... přečti si to. A jen tak mezi námi snad i bývalými přáteli, to se tak dělá, že přátelé říkají pravdu a nelžou si (nebudu to znovu pitvat, napsal jsem ti toho dost a ty mě také, tak proč se opakovat...)

Závěrem ti mohu říci jednu věc, na rozdíl od jiných nejprve sám si přefiltruji co vím a co nevím, sám si nejprve zjistím co je pravda a co ne z hlediska Božích zákonů a zákonitostí, sám se nejprve sebe zmrskám než něco vypustím, abych nikomu zbytečně neublížil. Jirko to co učím a zde předávám je praxe a tato praxe dává jisté možnosti vidět, slyšet a cítit skutečnost, která je objektivní a duchovní realitou. Mohl bych být hodně osobní, kdybych popsal co vidím, slyším a cítím co se kolem tebe motá, ale nemá to cenu, naznačil jsem ti to mnohokrát a tys to vyhodnotil jako útok, prostě naše vnitřní optika je u každého z nás jinak nastavená. takže jsem jen chtěl říci, až budeš mít alespoň tisícinu odcvičeno z toho co mám již dávno za sebou, pak hovoř o mé větě z konce mého článku , o náročnosti k sobě..... a netýká se to jen cvičení.

Jinak Jirko mě nikdy nebude vadit, když mne budeš zde kritizovat co píši a jak píši a pokud ty nebo někdo jiný se bude ptát na to co je obsahem mých a nebo převzatých článků, vždy odpovím a nebudu se paprčit, jako to děláš ty. Pokud zjistím, že jsem někde tzv. přestřelil a nebo že to tak vyznívá vezmu to v patrnost do další práce. mě osobně mrzí, že se lidé nezapojují do diskuzí jak to či ono cvičit nebo jak s tím pracovat, nemyslím si že je zde tolik super znalců , aby mohli vše zvládnout sami. Mě to indikuje, že tomu nevěří a tedy necvičí. Nu škoda, je zde předáváno skutečné učení bez pozlátka ciziny a nebo popírání jiných systémů. To co zde je předáváno je zrychlovací všezahrnující učení, které podpoří a nebo zrychlí již cvičené zasvěcovací systémy. No jo no třeba to bude pro budoucí v nové realitě, která již přichází....
Také se měj LK

Datum: 20.07.2010

Vložil: Jana

Titulek: Re: Luďku, zameť si před vlastním prahem

**************************
Asi tolik se mi opět dělá hvězdiček kolem hlavy...:-)) když čtu Vaše slovní výpady pánové! Nějak bych řekla, že sem do diskusí není zas až nutno vše detailně vyndat na stůl. Je to asi jako by si dva poměřovali, kdo vykadil větší bobek!:-)Jde to možná spíš řešit v osobních majlech, nebo je to ve smyslu?: Naše práce je tak tajná , že ani sami nevíme co děláme!?
Prostě to necítím jako nutnost k veřejné ventilaci, podle mého názoru, co se z úst zvláště Vás pane Luďo ozývá! Myslím něco ve smyslujak užíváte:-o zákonech vesmíru, z hlediska Božích zákonů a zákonitostí atd.
U pana Maška myslím nejde vůbec o duchovně laděný příspěvek(dotaz), spíše mi přijde pouze osobní, není nutno odpovídat na skladbu v E dur ozvěnou v H moll, tedy v jemněji laděné tónině. Pak je tu vnitřní cit pro harmonii. Narušit harmonii, jde raz dva, ale poskládat noty zase do řádků je pak dost problém a často musí muzikant začít hrát skladbu od začátku, a to i víckrát než se chybné tóny naruší do běžně hrané melodie. Brala bych to něco jako povyk v konkurenčním prostředí! :-)nebo Mnoho povyku pro nic! Neblbněte! Doufám, že vztah s panem Novákem je již urovnán, neb snad o roztržky a neshody mezi těmi co zprostředkovávají poznatky z prostředí různých směrů jde těm , kteří nenávidí život a člověka na této Zemi!
Ti menší(vzrůstem) co přicházejí za Vašimi zkušenostmi mohou lehce ztratit důvěru a vážnost, není se pak co divit, že lidé se v diskusích nezapojují, když čtou "příspěfky" podobné televiznímu pořadu Kotel(nevím-jest-li se to tak jmenovalo přesně s tou moderátorkou Jílkovou, viděla jsem to asi dvakrát:-))

Na závěr mám dotaz na vás pane Luďku?

Nazýváte zdejší směr výuky na webu a zprostředkování informací ve smyslu-cituji: "zrychlovací všezahrnující učení". Jako žena a tedy dlouholetá kuchařka nemám v lásce ty instantní polévky z prášku. Znáte to. Stačí připravit středně velký hrnek, tedy průměrný co do objemu, a zalít vřící vodou nějaké kousky z igelitu v prášku. Věci v hrnku zapění, zavoní hladovému pod nos, vyletí i ven oknem a lákají k potravě i kolemjdoucí kočky! Dá se tedy tato výuka nazvat v jistém smyslu "instantním kursem" pro mimořádně vyhladovělé a zbědované konzumenty?:-) Snad jsem Vás , alespoň trochu pobavila!
Kdybych mohla něco poradit ze své praxe, doporučila bych Vám ze stránek postupně tyto konfliktní věci přesunout do rubriky: pod názvem: Ztráty a nálezy:-)

Datum: 21.07.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Re: Luďku, zameť si před vlastním prahem

Paní Jano, díky za váš pohled na věc mezi námi chlapci, ale některé věci snad i museli projít i veřejně, to je prostě život bez pozlátka a nasládlostí. Kdysi bylo řečeno, že ...mnoho hvězd spadne z nebe a zapadne do země.." Bohužel se to tak v mnoha případech děje a je potřeba si vzájemně tyto věci včas říkat, to by přátele měli dělat(viz to co jsem napsal JM) Jinak zaznělo mnohé a nemá cenu tedy dál tento vzájemný nesoulad dále živit nebo komentovat.

Co se týká toho co zde přinášíme , tak bych to určitě nenazval instantním produktem, spíše je to vyuka technologie vaření(když už jste použila tento obraz-příměr). Znovu učíme to co se dá nazvat Základy vaření. Toto vaření je přímo od Mistra všech Mistrů, jestli mu budeme říkat Mistr kuchařů nebo prvotní Kuchař, to už nechám na každém z vás. pokud chcete vařit duchovní šlychtu a říkat tomu delikatesa, nu což i to může být, ale to není pokrm pro Slavnost, která se připravuje- Slavnost Světelného Návratu. :)

Datum: 23.07.2010

Vložil: Jana

Titulek: Slavnost Světelného Návratu. :)

Dík za odpověď....:) Jen mne velmi překvapuje Vaše jistota, že recepty pocházejí od Mistra všech Mistrů! Kéž by tomu bylo tak. Přesto Vám přeji požehnání a milost od Nejvyššího, ve Vaší upřímné touze pomoci druhým!

Datum: 24.07.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Slavnost Světelného Návratu. :)

Paní Jano, mohl bych mlčením přejít vaše překvapování :-) , ale je mou povinností něco málo vám předat. Pokud dosáhnete Vědomě "JÁ JSEM!", nejen že máte možnost být ve spojení s osobním Božstvem, ale jste ve spojení s SvS podle potřeby... máte tu možnost! Pokud jako Já jste a cvičíte mnoho životů spojení s ním a pracujete pro něj, tak není se čemu divit. Spíše opak by byl překvapením, kdyby to nefungovalo. Pracuji jž řadu let s tzv. formulovou Kosmickou řečí a zde např. CU formule vás trvale spojuje s ním a skrze práci a formuli CH jste jeho blízkou bytostí, která dostává dostatek inspirací a skrze intuici, která je nepopsatelná je vám vysvětlováno vše o co projevíte zájem k vašemu osobnímu postupu. Píši to, abyste i vy ale i další viděli co vše je pro vás přichystáno, pokud budete pracovat na sobě s osobní a božskou zacíleností. Pak nebudete mít žádné pochyby a taková to víra a spojení je samozřejmostí....