O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Návod na sestavení horoskopu (pomůcka pro introspekci) 2.díl

02.09.2010 12:09

V posledním článku jsme se naučili vytvořit horoskop pomocí programu AstroFisher. V několika následujících návodech, bych Vám chtěl poskytnout návod na jeho výklad. Jako příklad mi poslouží již vytvořený zkušební horoskop. Můžete pracovat na něm, ale nejvhodnější asi bude, když budete zároveň se mnou zpracovávat svůj vlastní horoskop. K jeho vytvoření potřebujete kromě souřadnic a data i co nejpřesnější čas.
Zde je dobré poznamenat, že okamžik porodu není shodný s astrologickými pravidly. Okamžikem zrození je první úplný vdech doprovázený obvykle výkřikem - to je vlastní křest hvězdnými paprsky, které přijímá Ego vstupující do hmotného světa. Čas, který znáte z vyprávění rodičů, nebo ze záznamů z porodnice, tedy pravděpodobně není zrovna nejpřesnější a odchylka se bude pohybovat v řádu cca ±15 minut. Může nastat i případ, kdy svůj čas narození neznáte a ani nemáte příležitost si jej zjistit.
Z pohledu pomalu se pohybujících planet (krom Luny) není několik hodin mimo žádnou tragédií. Jinak je to ale při určování planet a znamení v jednotlivých domech(pojem bude osvětlen později), kdy i odchylka 5 minut může dát poněkud jiné výsledky. Doporučuji proto následující postup. Bylo zjištěno, že vycházející znamení (to, které je uvedeno u Ascendentu - viz Beran ve zkušebním horoskopu) má, mimo jiné, vliv na fyzický vzhled člověka. Podle hesla „Jak dole, tak nahoře“ tedy můžeme určit naše vycházející znamení na základě fyziologie a určit čas narození s přesností 1 hodiny, neboť všechna znamení projdou Ascendentem za přibližně 24h. Následující obrázek představuje, spolu s textem níže, klíč k Vašemu Ascendentu.

Podle tvaru nehtů vyberte ten, který se nejvíce podobá Vašemu a dešifrujte si pomocí vedlejší tabulky(symboly je vhodné si zapamatovat – usnadní to další kroky) o jaké znamení se jedná. Možné jsou různé přechodné variace tvarů a proto si projděte i charakteristiky popsané v předchozím článku. Další postup pro korekci času viz :

Nastavení času zrození.pdf


V příští části budeme pokračovat posuzováním síly planet a dalšími kroky, které je nutné provést k snadnějšímu výkladu horoskopu.
 
RM
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Použité zdroje:
 
1. Astrodiagnóza: průvodce léčením : pojednání o lékařské astrologii a diagnostikování z horoskopu a z ruky / Max Heindel a Augusta Foss Heindel ; [překlad Milada Smrčková]. Zjednodušená vědecká astrologie : kompletní učebnice s návodem pro sestavení horoskopu, s filozofickou encyklopedií astrologie a s tabulkami planetárních hodin. -- [Tišnov?] : Sursum, 2006. -- 467 s. : il.
 
2. Poselství hvězd / Max Heindel, Augusta Fossová-Heindelová ; [překlad Josef Oršulík]. -- 1. české vyd.. -- V Tišnově : SURSUM, 1996. -- 526 s. : il.

Připravil a zpracoval: Radim Martinik

Diskusní téma: Návod na sestavení horoskopu (pomůcka pro introspekci) 2.díl

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.