O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Orgánové hodiny a biorytmy (krátký denní cyklus a krátký hodinový cyklus)

24.02.2011 01:30

Vážení čtenáři a čtenářky, o orgánových hodinách jsme již psali zde: ORGÁNOVÉ HODINY.pdf kde máte dostatek informací o tom, co to orgánové hodiny vlastně jsou a v jakých denních intervalech se realizují. Další informace o tom jak jednotlivé párové orgány korespondují  s dalšími částmi těl či žlázami najdete zde:

Korespondence orgánů, žláz a části těl (přehled podle základních těl Mikrokosmu)

https://www.rahunta.cz/news/korespondence-organu-zlaz-a-casti-tel-prehled-podle-zakladnich-tel-mikrokosmu-/

Jak ovlivňovat orgány či žlázy najdete zde:

Jak ovlivňovat orgány či žlázy našeho těla?

https://www.rahunta.cz/news/jak-ovlivnovat-organy-ci-zlazy-naseho-tela-/

Co však ještě jsme nezveřejnili a myslíme si, že by bylo dobré vědět, je že párové orgány nepracují jen v těchto dvou hodinách viz obrázek:

, ale pracují i ve větším rytmu(delším rytmu viz  roční rytmus:

Nejvíce zatížené orgány:

 

Leden močový měchýř
Únor ledviny
Březen žlučník
Duben játra
Květen srdce
Červen tenké střevo
Červenec krevní oběh (lynfatický systém
Srpen tři ohřívače - teplo
Září slezina, slinivka
Říjen žaludek
Listopad plíce
Prosinec tlusté střevo

Stejně tak i v kratším rytmu přímo ve dvou hodinách, kdy je párový orgán nejvíce aktivní a to po 10-ti minutách...

 

HODINA MAXIMUM ČINNOSTI MINUTY V CYKLU MINIMUM ČINNOSTI
1 až 3 JÁTRA 0 až 10 TENKÉ STŘEVO
3 až 5 PLÍCE 10 až 20 MOČOVÝ MĚCHÝŘ
5 až 7 TLUSTÉ STŘEVO 20 až 30 LEDVINY
7 až 9 ŽALUDEK 30 až 40 OBAL SRDCE
9 až 11 SLINIVKA,SLEZINA 40 až 50 TŘI OHŘÍVAČE
11 až 13 SRDCE 50 až 60 ŽLUČNÍK
13 až 15 TENKÉ STŘEVO 60 až 70 JÁTRA
15 až 17 MOČOVÝ MĚCHÝŘ 70 až 80 PLÍCE
17 až 19 LEDVINY 80 až 90 TLUSTÉ STŘEVO
19 až 21 OBAL SRDCE 90 až 100 ŽALUDEK
21 až 23 TŘI OHŘÍVAČE 100 až 110 SLINIVKA,SLEZINA
23 až 1 ŽLUČNÍK 110 až 120 SRDCE

takže  můžeme působit na párový orgán nejen v určitou dvojhodinu, přináležící k párovému orgánu, ale i v konkrétních deseti minutách i třeba jiného orgánu v jeho denním cyklu.

Příklad:

Potřebujeme si vzít léky nebo bylinné čaje na Plíce 3x denně vstáváme kolem 07,00h a  řekněme nejpozději si chceme vzít poslední čaj do 20,00h. Během 12-ti hodin můžeme 3x až 4x  si dát bylinný čaj na Plíce a to vždy v 10 až 20 min dvouhodinového cyklu...

1. čaj - 07,10h - 07,20h (Žaludek - 7,00h až 9,00h )

2. čaj - 11,10h - 11,20h (Srdce - 11,00h až 13,00h)

3. čaj - 15,10h - 15,20h (Močový Měchýř - 15,00h až 17,00h)

4. čaj - 19,10h - 19,20h (Obal Srdce - 19,00h až 21,00h)

Když si v této "desetiminutovce" dáte ještě cvičení na očistění, harmonizaci a posílení konkrétního orgánu, udělali jste více než dost pro sebe po všech stránkách...!!!

 

Co a kdy – orgánové hodiny

 Převzato z: https://www.zsborek.cz/info/hodiny.htm

Půlnoc: Zatímco si blaženě spíme, dostává signál pokožka na hlavě, aby stimulovala růst vlasů. Právě tehdy je totiž vylučován v nejvyšší míře růstový hormon STH. Vlasy nám povyrostou o 0,35 mm za den. Půlnoc napjatě očekávají i těhotné ženy. Právě tehdy se uvolňuje nejvíce hormonu progesteronu a ženy dostanou většinou porodní bolesti.

1 hodina: Kritický okamžik nastává pro lidi nemocné dnou. Koncentrace močových kyselin v krvi a ostatních tělesných tekutinách je totiž nejvyšší za celých 24 hodin.

2 hodiny: Dobře, že máme hormon vasopressin. Stará se totiž o zadržování vody v organismu, a tak se nepřímo postará i o to, abychom se v noci nepomočili, a potlačí i potřebu jít na záchod.

3 hodiny: Nejhorší doba pro astmatiky je tady. Příčinou je fakt, že adrenalin a záněty potlačující hormony jsou na nejnižší hladině. Zužují se dýchací cesty. Tělo také produkuje nejvíce látky způsobující křeče - histaminu. Proto je třeba, aby si nemocní vzali před spaním své léky, pomáhá také vitamin B a C.

4 hodiny: Kritický okamžik pro život. Právě teď dosáhl krevní tlak minima. Tělo dostává nejméně kyslíku a potravin, takže může dojít k selhání nemocného orgánu.

5 hodin: Jste příliš unavení, než abyste vstávali? Nedivte se, spací hormon melatonin právě teď zaplavuje vaše tělo nejvíce.

6 hodin: Tělo dostává signály pro start do nového dne. Vylučují se hormony, které zrychlují srdeční tep a zvedá se krevní tlak. Léky proti vysokému krevnímu tlaku působí nejlépe právě teď. Páry, které si přejí dítě, mají o této hodině ideální šanci, nejlépe v 5. 54 minut!

7 hodin: Těžká doba pro revmatiky. Hormony, které se starají o klidnění zánětů, jsou právě nyní na své nejnižší hodnotě.

8 hodin: Krevní tlak a tep se stále zvyšují, do těla je vylučován stresový hormon cortisol. Hrozí nebezpečí infarktu a migrenikům právě teď hrozí, že propukne záchvat.

9 hodin: Trávicí trakt jede naplno. Je ideální čas na pořádnou snídani, která zásobí tělo živinami a vitamíny.

10 hodin: Mozek vykazuje velkou aktivitu, nejvíc ale funguje krátkodobá paměť. Nastává vhodná doba na konference a zkoušky. Aktivnější během dne již nebudeme.

11 hodin: Imunitní systém se přebudovává, a tak začíná slábnout. A to je největší šance pro viry a bakterie. Kolem jedenácté dopoledně se proto určitě vyhněte přeplněným čekárnám nemocných lidí.

12 hodin: Krevní tlak je na svém maximu a hrozí nebezpečí infarktu. Je ten správný čas udělat si pauzu a projít se na čerstvém vzduchu. Pacienti s vysokým krevním tlakem by neměli zatěžovat organismus tučnými jídly a alkoholem.

13 hodin: Tělo "přeřazuje" na nižší stupeň, chystá se trávení snídaně. Právě v této době je nejvyšší vylučování moči, a proto možná častěji běháte na záchod.

14 hodin: Kvůli procesu trávení cítíme pokles energie. Potřebujeme siestu. Právě v této době proto na silnicích dochází k nejvíce nehodám.

15 hodin: Chcete si trhat obočí? Zajít k zubaři? Tak toto je ideální hodina. Díky nejvyšší hodnotě vylučování endorfinu jsme citliví o něco méně. Je to jako kdybychom si vzali lék proti bolesti.

16 hodin: Ideální doba na kurz cizího jazyka a trénování slovíček. Právě v této chvíli totiž funguje nejlépe dlouhodobá paměť.

17 hodin: Pokud chcete něco dělat manuálně, vyhraďte si na to čas v pět odpoledne. Vědci zjistili, že v této chvíli máme nejpevnější stisk ruky!

18 hodin: Tělo je unavené. Klesá puls a krevní tlak. Máte chuť na skleničku? Nechte si ji zajít. V této době jsou játra nejméně prokrvena a měla by velké problémy s odbouráváním alkoholu.

19 hodin: Ideální chvíle na večeři. Naše chuťové a čichové buňky pracují naplno, takže si jídlo vychutnáme.

20 hodin: Ten, kdo trpí pálením žáhy, by si měl právě teď vzít léky. Produkce žaludečních kyselin je totiž na svém maximu. Také je to ideální doba pro užití léků na revma.

21 hodin: A tohle je hodina požitků! Kdo má chuť na skleničku, měl by si ji dát v devět večer! Jaterní enzymy odbourávající alkohol jsou na nejvyšší hodnotě. Také smysly jsou nejaktivnější díky ústupu adrenalinu. A nejlépe uděláte, když si při "skleničce" vychutnáte dobrou knihu nebo film.

22 hodin: Imunitní systém je na vrcholu. Měli bychom zapomenout na jakékoliv akce. Právě v tuto chvíli je naše citlivost na bolest největší.

23 hodin: Doba vhodná k usínání. Vysoká hodnota "spacího hormonu" melatoninu nám dává pocit únavy. Lidé označovaní za noční ptáky mají však tuto dobu posunutou o tři hodiny později.

 

Popřemýšlejte prosím nad tím, jak se vy sami chováte k uvedeným činnostem v určitých konkrétních časech denního cyklu, zda jste v souladu nebo naopak v rozporu s těmito činnostmi...?!

V dalším článku na toto téma, budu řešit osobní plán s ohledem na orgánové hodiny a biorytmy...

LK

 

Diskusní téma: Orgánové hodiny a biorytmy (krátký denní cyklus a krátký hodinový cyklus)

Datum: 28.03.2013

Vložil: tamky

Titulek: mohou za to ledviny???

Omlouvam se,doslo k preklepu,dcerka cervena okolo 19 hodiny.

Datum: 19.03.2013

Vložil: kikina

Titulek: popis

desive

Datum: 06.03.2013

Vložil: tamky

Titulek: mohou za to ledviny???

Dobry den,narazila jsemna clanek o organovych hodinach a mam dotaz,zda nekoho nenapadne pricina zahadnych zdravotnich projevu u dcerky {6 let}.Jiz 14 dnu okolo 18 hodiny velice zrudne v obliceji nekdy na rukach a neuveritelne moc v ocich.Na ruzne protialergicke leky,ktere zkousime to nereaguje.Velmi to pal a po necelych 2 hodinach zmizi.Jen zustanou troch zilky v ocich.Nikdo si s tim nevi rady.Nic noveho jsme nedelali,nebrala nove leky.......Je to pravidelne,at jsme kde jsme,at delame co delame.Jedina vec co si myslim je,ze uz 8 mesicu uziva lek na epilepsii,ktery zatezuje organizmus.Velice se pri nem treba zadchava.ale pani neuroloka,popira souvislost.Pri hledani jsem narazila na clanek o hodinach a urcila ledviny.ale otoky a podobne priznaky nema.Mimo vecerni hodiny ma tvare ciste a oci take.Zda nekoho neco napadne.Prosim napiste na email tamki@seznam.cz.Dekuji.T.