O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Papež: Víru je třeba obnovit, Češi jsou bezbožníci. Opravdu ?

11.11.2010 11:24

Z tisku :

Při víkendové návštěvě Španělska uvedl papež Českou republiku jako příklad země, kde se ateismus nebezpečně rozmáhá. "Víru je třeba obnovit, aby čelila hrozbě světskosti, která existuje ve Francii a v České republice, a také ve Španělsku, což je země, v níž je víra doma, kde se uskutečnilo znovuzrození katolicismu ztělesněné svatým Ignácem (z Loyoly) a dalšími postavami," vzkazuje papež zemím bezvěrců. Ve svém kázání v Santiagu de Compostela pak Benedikt XVI. varoval před dalším odmítáním víry a církve. "Je tragédií, že v Evropě, hlavně v 19. století, se upevnilo a rozšířilo přesvědčení, že Bůh je protivníkem člověka a nepřítelem jeho svobody," prohlásil papež během mše. 

 

Pavel N: Na tuto zprávu, kterou jste v médiích možná také zaznamenali, si dovolím krátkou úvahu.

Myslím, že papež zapomíná zdůraznit při prohlášeních tohoto typu některá slova, a to: že v zemích jako je třeba Česká republika je velmi nízký podíl věřících katolické církvi a tento podíl dále (nebezpečně pro katolickou církev, kterou představuje Vatikán) klesá. S tímto by šlo jen souhlasit, neboť :

Podle sčítání lidu v roce 2001 a výsledků českého statistického úřadu je v Česku 59 % obyvatel bez vyznání, 32,2 % obyvatel se hlásí k nějaké konkrétní církvi ( z toho 27% katolická církev) a 8,8 % lidí nevyplnilo své vyznání. U těch, kteří věří církvi je vidět, jak růst vzdělání, od jakékoliv církve spíše odrazuje, neboť nejnižší – základní vzdělání má 29% z těchto věřících, 39% střední bez maturity, 24% středoškolské úplně a pouhých 7% vysokoškolské. (zdroj dat zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ateismus_v_%C4%8Cesku )

Česko je také jednou z mála zemí, kde počet obyvatel bez vyznání převyšuje počet věřících; Česká republika patří mezi státy s největším procentem lidí, hlásících se k ateismu/agnosticismu.

 

Existuje ale také jiný a velice zajímavý průzkum :

Při průzkumu Evropské komise Eurobarometr na počátku roku 2005 odpovědělo 19 % obyvatel Česka, že věří v Boha, 50 % odpověďělo, že věří, že existuje nějaký duch nebo životní síla, a 30 % odpovědělo, že nevěří ani v jedno z toho. Průzkumu se zúčastnilo 1037 lidí. Zpráva se důsledně vyhýbá označení některé skupiny jako ateisty.

Ale, ale, jaké překvapení ! Najednou tu máme jen 30% lidí, kteří v nic nevěří (i když zase možná věří v peníze … :-)  ) a kteří by se dali nazvat ateisty – lidmi bez jakékoliv víry. To je ale jen polovina ateistů z dat pocházejících ze sčítání lidu a z dat, z kterých také vychází papež při svém hodnocení „bezbožnosti“ České republiky.

Škoda, že tento odlišný typ průzkumu víry není více zmedializován. Také by jistě bylo zajímavé porovnání s ostatními zeměmi. Vůbec bych se nedivil, kdyby se nakonec zjistilo, že naopak podíl věřících v nějakou formu boha, vyšší tvůrčí síly, ducha apod. je v ČR nejvyšší na světě ! Mimoto si troufám také tvrdit, že při tomto typu průzkumu by se navíc zjistilo, že podíl (%) tzv. věřících a nevěřících je téměř shodný, bez ohledu na dosažené vzdělání či věk.

Stačí se podívat okolo nás a narazíte na neskutečnou směs všeho možného : hledače pravdy a lásky, šiřitele světla, budhisty, reikisty, mystiky, mágy, hledače paranormálna, proutkaře, astrology, kartáře, duchovní bylinkáře, duchovní filosofy, jógíny, „channelingáře“. Mnoho různých směrů, přístupů a skupin, které v často ani nelze nějak pojmenovat, aby obsah byl vystižen. Sám nevím třeba jak bych pouze pár slovy definoval to, co presentujeme zde na webu Rahunta, možná něco jako „mystika 21.století“ …

 

Přes různorodost všech těchto směrů, názorů, učení, lze i tady nalézt společný rys. A tím je v podstatě individuální příp. skupinový přístup k hledání. Žádný z těchto proudů, směrů však nepotřebuje nějakou oficiální organizaci, která by jejich činnost zastřešovala. Organizaci, která má „své zvolené/vybrané úředníky“, organizaci která jménem členů vystupuje, lobuje, podniká a stará se o své (velmi hmotné) majetky … O tom, kam až to může vést (majetky, zneužívání moci) myslím není třeba se zde rozvádět. Dějiny církví a zvláště té vatikánské jsou toho plné a ani současná doba toho není oproštěna (viz např. církevní pedofílie).

Pan papež a vše co on představuje a zastupuje, se prostě bude muset smířit, že doba církví a organizované víry skončila. Lidé už nepotřebují voleného „zástupce boha na Zemi“. Oni ho stále více hledají v sobě, skrze sebe, sdílením apod. Česká republika bude v tomto vývoji v čele a za to již nějakou pochvalu z Vatikánu nikdy nečekejme. Papež možná zmobilizuje svých pár věrných oveček (viz zde https://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/cesti-poutnici-miri-za-papezem-ukazat-ze-cr-neni-zeme-ateistu/553565 ), ale rakev s nápisem „Církev svatá“ je již nevratně na své poslední cestě na hřbitov, kde bude uložena ke svému věčnému odpočinku. V okamžiku, kdy bude tato rakev definitivně uložena do Země, již mnoho plačících pozůstalých věru nebude …

 

Diskusní téma: Papež: Víru je třeba obnovit, Češi jsou bezbožníci. Opravdu ?

Datum: 14.11.2010

Vložil: Corascendea

Titulek: Papez a Cistota Duse

Pozrite sa na papezov jedalnicek, napriklad pri jeho navsteve v Bratislave. Bola v nom zoologicka zahrada.

Moze to byt jedalnicek cisteho tela v ktorom prebyva cista Dusa?

Podla mna Papezova strava je nohodna psa. A on si ju sam voli, je odrazom jeho Duse.

Povedz mi co jes, a ja Ti poviem kto si!

Datum: 11.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Jak smutný je tento článek...Ano,jak Ježíš řekl:"Blahoslavení chudí v duchu,neboť jejich je Království nebeské."Proč by vysokoškoláci potřebovali Boha,když si mohou zaplatit kurz a být bohem sami sobě...
Nezastávám se církve,je hodně prosáklá zlem,ale ve svém základě je opatrovníkem Pravdy právě přes Petra,kterého Ježíš sám ustanovil.Proč by to dělal,když to není potřeba?
Hledejte Krista živého.Hledejte tam,kde Jeho stopy končí.Hledejte v Bibli a nikdo Vás neoklame sladkými řečmi.Křesťané vědí,že až padne pozemská církev,příjde Antikristus,který by svedl mnohé z vyvolených,kdyby to bylo možné.Lídé,vraťte se k Bohu.Odvraťte se od toho všeho,co tady pisatel vyzdvihuje.To je cesta ,která dle Bible vede do záhuby.Tam Bůh není.Jen anděl světla-Lucifer.

Datum: 11.11.2010

Vložil: LK pro Milovanou

Titulek: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Ano souhlasím s vámi, hledejme živého Krista, toho však nenajdete přes zprostředkovatele v podobě instituce nebo institucí. Kdo má horoucí Srdce a vchází do pravého Chrámu Duchovního Srdce ten se s Kristem setká. Pokud máte jinší názor a potřebujete k tomu své slepé vůdce, prosím... je to vaše Cesta. Mohl bych vám citovat skutečná a živá slova Krista, ale neuvěříte, protože to nebude odpovídat vašemu naturelu a rozhledu. pisatel nikoho nevyzdvihuje a když ano tak bratra či sestru v Kristu, kteří hledají opravdovost a ne ceremoniály. Naslouchají Přímluvci, kterého sliboval a splnil poslat odcházejíci Ježíš Kristus. Možná by to chtělo paní pod nikem Milovaná méně fanatizmu a více duchovní vřelosti a opravdové Lásky, Milosti a Milosrdenství k sobě a i ostatním bližním....
Přeji vám z celého Srdce abyste našla skutečné Světlo a Lásku Milovaného!!!

Datum: 11.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Velice mě mrzí vaše narážka na fanatismus.Boženku Cibulkovou jsem znala osobně i většinu jejích spisů.
Co jsem napsala ,napsala jsem.Kdybych pomohla jedinému křesťanovi,který váhá a neví,kudy na své duchovní cestě jít,dobře tak.
Nepotřebuji už žádnou instituci pro svůj duchovní život.Ale je dost takových,kteří ještě vedení potřebují.Ježíš nemluví nikdy do větru a věděl,co dělá,když Petra ustanovil.Ježíšova slova ctím a On miluje svoji církev(Pro mě nepochopitelná věc).Raději budu pro tento svět směšnou poslušnou ovečkou než pro Boha věštcem a já nevím co všechno je v článku psáno a vychvalováno jako to správné duchovno.Ona magie je hezká a zajímavá věc pro zvědavce a lidi se na ni chytají jako mouchy,zvlášť s nálepkou DUCHOVNO,ale Bohu se to jaksi hnusí.Proč?To tuším čím dál zřetelněji.

Datum: 11.11.2010

Vložil: LK pro Milovanou

Titulek: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Nechtěl jsem vás nijak urazit, ale vaše vyjádření tím bohužel silně vyzařuje. paní Cibulkovou jsem neznal jako LK, ale znal jsem jí úplně jinak něž mnozí, kteří byli v jejím okolí fyzicky. Slovo Kristovo znám velice dobře a nebudu vám říkat proč, nepochopila byste to. Kdybyste věděla kde dnes je ten kterému dal Ježiš Kristus jméno petr a co dělá , zhrozila byste se!!! Mohl bych vám říci mnohé, ale jak jsem řekl je to zbytečné, protože byste ani Vy a ani ostatní neuvěřili, sami to poznáte a velice brzy co byla pravda a co byla lež. To co říkáte čím raději budete před světem, jsou velice silná slova a dejte pozor abyste nebyla přezkoušena z pevnosti víry (radím vám to jako přítel na Cestě) Pokud budete naše stránky vnímat skutečně srdcem, najdete zde poznání a vědění spojené nerozlučně především s Láskou, která stejně jako Vševědoucností je Všudypřítomná. Najdete zde skutečnou mystiku pro 21. století. Kdybyste věděla co učil Ježiš Nazaretský své učedníky, asi byste se divila. Vysvětloval jim vše jak to ve skutečnosti je a co bylo doposud tajnou naukou. tajná nauka Essetských a i jiných byli posvátné a pro čisté. Prosím tedy nesuďte o věcech, o kterých asi mnoho nevíte. Respektuji váš názor, který jste vyjádřila a mohu se jen modlit, aby lidí jako vy co nejdříve skutečně nalezli Milovaného ve svém Srdci a stíny nevydávali za pravý OBRAZ Milovaného.
Pokud náhodou jste paní LK(také) né vše co přijímáte je ze skutečného Zdroje.

Datum: 11.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Vaše vědomosti jsou vskutku transformační.Prosím Vás,vysvětlete mi jedinou věc,když těm ostatním bych stejně nerozuměla.Když Ježíš Nazaretský kázal svým vyvoleným tajnou nauku Essetských pouze pro čisté-proč za ně umíral na kříži?(Nač potřebuje čistý SPASITELE?)A Petrovi řekl dokonce:"Než kohout zakokrhá 3x mě zapřeš!"Toho by byl čistý schopen?A kde je čistota Jidáše?Děkuji za odpověď.

Datum: 12.11.2010

Vložil: LK pro paní s nikem Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Opět ironie a opět vnitřní disharmon (je to škoda... tohle není z Ducha!!!) Proč nerozumíte tomu co nyní kážu Já Vám a přitom vím , že jste čistá a hledající bytost a toužící po čistotě??!! To co dnes je pro Vás čistotou je zítra již nedostatečné. Základní stupeň čistoty pro příjem Slova Božího je nutný, ale to není absolutní stupeň čistoty.
Jinak JK neumíral na Kříži za nikoho! JK byl vyslán Otcem aby ukázal novou Cestu a připravil ji pro následování. Právě zde je mnohé o čem nevíte a jak je vidět ani vědět nechcete. Nechci se zabývat minulostí, protože tohle jste již všichní měli mít dávno probrané, poznané a praktikované. Kdybych přistoupil na tuto diskusi, bylo by to tak jako kdybychom disputovali o tom kolik se vejde andělů na hrot jehly. Je mi líto, ale tohle nemusím a ani nebudu řešit. JK věděl že lidé jsou povahově slabí a bojácní, proto řekl Petrovi co řekl a Petr byl přezkoušen ve Víře, kterou se tak honosil...!! Proto jsem Vám výše radil, abyste byla umírněnější ve svých proklamacích, abyste nebyla brzy přezkoušena ve víře... Jestliže se Petr ptal JK kolikrát má člověk odpustit hříšníkovi, proč JK řekl to co řekl? Protože věděl, že každý z nás může i 77 krát za den zhřešit a proto máme být připravení stejně tak odpouštět. Nevím jak vy, ale vy již nehřešíte? Já tedy ano, už kdybych řekl že nehřeším už bych hřešil křivým slovem...!!! Přesto dělám vše proto abych byl stále čistější a čistější a přitom nebyl suchar a mravokárce. Mějte se pěkně a pěkný sluníčkový den přeji nejen Vám , ale všem na Zemi i na Nebi.

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Jan 10,11- Já jsem dobrý pastýř,dobrý pastýř dává život za své ovce...
Luk 22,19- Toto je mé tělo,které se za vás vydává,to čiňte na mou památku.

Datum: 13.11.2010

Vložil: LK pro Milovanou

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

...lámal chléb a říkal toto je mé tělo a to se za vás vydává, vzal pohár s vínem a řekl... toto je má krev a ta se za vás vylévá, toto čiňte na mou památku.
Tělo JK = Chléb = učení Ježíše Krista
Víno = Krev = Láska Ježíše Krista

Datum: 11.11.2010

Vložil: Pavel N.

Titulek: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

To jste mě trochu znejistila vyzněním článku. Pokud jsem něco chtěl vychválit, tak spíše obecně princip individuálního/skupinového hledání Boha v sobě/skze sebe, na rozdíl od církevních institucí, které se tváří, že mají patent na Lásku, Poznání a přímé řízení od Boha ... Vyjmenované směry mi symbolizují pestrost hledání, nikoliv že bych vše z toho obdivoval a doporučoval.
Pokud jde o magii, i Kristus byl mág, neboť skutečná magie je o poznání božích zákonů a jejich dodržování. Že právě církev vidí v Magii jen samé černokněžníky, bude spíše z důvodu, že nechce ztratit své mocenské pozice vykladače božích zákonů ...

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Lidé hledající vám rozumí.Můj odkaz je hlavně pro zatoulané křesťany na těchto stránkách.Víte,když už člověk jednou našel má zůstat věrný(znáte to.To,co je doma už je staré a okoukané.Jo,takhle mystika 21.století-to letí!!!).
Ježíš o sobě nikdy neřekl,že je mág.On Říká:"Jsem cesta,pravda a život."Můžu Mu věřit.Ještě nikdy mi nelhal.
Magie netřeba.To by Kája Mařík čubrněl.

Datum: 12.11.2010

Vložil: LK pro paní s nikem Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Je škoda, že přecházíte do ironických výlevů, tohle jste se od Krista nenaučila, že ne!!! Víte považuji se také za Křesťana, nikdy o sobě neříkám že jsem Mág, Mystik a Kabalista, přestože všechno praktikuji a učím, pokud vím, nikdy mne náš Otec za to nepeskoval, naopak když bylo potřeba někde pomoci, dostal jsem i jak provést pomoc i za použití těchto znalostí. Jinak předchůdce paní Cibulkové byl Jacob Lorber a když si přečtete diktáty ve "Velké Evangélium Jana"(VEJ), dozvíte se hodně z toho co bylo a co nebylo. Poznáte, že dikce Slova Kristova je shodná s dikcí ve VEJ, narozdíl od některých "vzkazů od Krista" podle vás...???!!! Pokud máte výhrady k Mystice 21. století, je to vaše věc zda je vám proti srsti název(jen aby bylo jasno) nebo obsah. Jestli dostáváte, že je zde něco špatně v obsahu, prosím napište to zde, třeba i jako článek, klidně ho zveřejním. Budem moci některé vaše výhrady podrobit diskusi. Mimochodem JK řekl, že skrze mne se dostanete k Otci, jak je tedy možné že jsem s Otcem v trvalém kontaktu? Toto může dosáhnout každý kdo poctivě sám sebe opracovává jako diamant. Mrzí mne, že hovoříte o něčem co jste nezkusila, o čem v podstatě nic nevíte a setrváváte na dogmatech víry minulých století. On je vše co říkal a je i víc než říkal, je Světlo a Láska! Máte něco proti tomuto? Máte něco proti tomu naučit lidi jak se spojit se Světlem a Láskou?! Myslíte že prázdné modlíkání je to ono? Myslíte si že opravdu hovoříte s NÍM? V tom je výhoda opravdových znalostí( magických znalostí) a schopností, že můžete vidět, slyšet, cítit pravdivě bez pokřivenosti. Nebudu vám říkat co všechno je možné a co všechno je skutečností právě s naším Milovaným. Na Vaše: "Magie netřeba" se dá říci jen tolik - ano, pokud je to podle představ a znalostí profáního lidu, máte pravdu!!! Pokud to budou skutečné znalosti u skutečného hledajícího a vedeného Boží Prozřetelností, tak ne. Láska bez Světla(Moudrosti) je slepá, Světlo bez Lásky je není Moudrostí, ale jen Věděním a rozumováním. Světlo a Láska musí jít ruku v ruce a to je náš Milovaný, on je ten symbol, v tom je jeho vyřknuté: Já jsem Pravda a Cesta, JÁ JSEM Alfa i Omega. Naučte se skutečné SLOVO KRISTOVO používat v každodenní praxi, žíjte ho a budete skutečně Požehnaná a Milovaná....

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

5Moj 18,9
Až vejdeš do země,kterou ti dává Jahve,tvůj Bůh,nebudeš se učit páchat tytéž ohavnosti jako tamní národy.
Nenajde se u tebe nikdo,kdo by předal svého syna či svou dceru ohni.Kdo by provozoval věštění,zaříkání,hadačství nebo čarodějnictví,nikdo,kdo by užíval kouzel,kdo by se dotazoval přízraků a věštců,kdo by vyvolával mrtvé...
Skutky apoštolů 8 ,9-25

Datum: 13.11.2010

Vložil: LK pro Milovanou

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Ano držte se podobných textů bez příslušných znalostí a budete skutečně IN :-). Už se pak ničemu nedivím, je mi líto těch co se budou bát sami sebe a poslouchat ty jenž je otročí....!!! S přáním Světla a Lásky LK

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

A ještě něco.V církevních dogmatech se moc nevyznám,ale když jsem se tam jednou ptala na to,kdo je Bůh,tak mi jeden františkán opáčil:"Jedním slovem?"Já přitakala a on na chvíli zavřel oči a pak řekl..."Tajemství."
Takže žádný patent.To jsou zase jen lidské nálepky.
To,že mě církev lidsky odrazuje je můj problém.Ježíš ji miluje a já se ji snažím alespoň porozumět z lásky k Němu.A jsem vděčná za každého dobrého člověka,kterého na té cestě potkám.Nevšímám si mocenských pozic,Mercedesů a falešných úsměvů,hledám Jeho věrné.A jsou tam!Ještě tam jsou!

Datum: 12.11.2010

Vložil: LK pro paní s nikem Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Toto už je rozumnější a laskavější co jste vyslovila a tomu už i rozumím a chci rozumět. Jestli mohu vyslovit svůj náhled, tak Bůh Otec je pro mne Vším a také ho tak jmenuji: Stvořitel Všeho. Takže i ti pomýlení, sešlí z Cesty, bloudící, atd. atd. jsou naši bratři a Sestry, stojí za to se za ně modlit ze Srdce, ikdyž nám oplácejí nestejnou měrou. Každý den ve svém praktické modlidbě konám se Světlem a Láskou, bez rozdílu pro všechny bytosti. Všichní touží po Vzestupu. Pokud najdete v sobě to své Božské, bude vám snadněji to vidět u jiných. Mám naději, že za krátkou dobu až Otec zavolá, půjdeme skoro všichní ke Světlu a Lásce v ústrety, nejen mám tuto naději, ale jí i podporuji svými činy života.

Datum: 12.11.2010

Vložil: LK pro paní s nikem Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Jednu poznámku k Vašemu Titulku:"BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU" .... to je přesně to co mi vadí, jak všichni opakujete naučené a vůbec se nezamyslíte nad tím co opakujete. Blahoslavenost může být dosažena chudobou Ducha? Je mi smutno jak neskutečně jste všichni naivní a slepě věřící...!!! Náš Otec a tedy i Syn chtějí abychom se učili Učit a učili se Lásce, tohle je pak výsledek tohoto učení???!!! Chudoba Ducha? Znáte ten příběh o hospodáři, který šel do světa a svěřil do opatrování hroudu zlata každému ze svých tří nejvěrnějších služebníků? Jeden jí zakopal (nepouživál) a ztratil jí nebo jí nemohl již nalezt. Druhý jí promrhal v zábavách a světských marnostech. Třetí ji opatroval a zmnožoval, takže pak vrátil Hospodáři několik hrud zlata. Tomu pak svěřil do správcoství celé hospodářství. Není to tak náhodou i s tou chudobou Ducha? Nemáme zmnožovat vnitřní bohatství Ducha????!!! Takže milá paní s nikem Milovaná, je to trochu jinak: BLAHOSLAVENÍ BOHATÍ V DUCHU!!! ... a NEBLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU jsou ti první dva z příběhu, jste jako ....oni?

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Matouš 5,3
Blahoslavení,kdo mají duši chudého,neboť jejich je nebeské království.(Překlad v Jeruzalemské bibli.)

Neboli dětská duše,prostá duše.Proto ta poznámka o Kájovi Maříkovi.

Milovaná chudá v duchu.

Datum: 13.11.2010

Vložil: LK pro Milovanou

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Ach jo .... být dětskou duší znamená být čisty a nevinný (bez postraních úmyslů) Máte to popletené , díky tomu co vám řekli v tom co jste si přečetla, ale to je asi zbytečné. Modlete se ať dostanete skutečné slovo Krista z té doby... tohle přesně je ten dogmaizmus a fanatizmus, proti kterému jste se bránila, když jsem to vyslovil.... Nechme tedy toho, protože se nemůžeme dohovořit, přeji vám mnoho úspěchů v osobním životě a klid na Duši a Duchu. S přáním Světla a Lásky LK

Datum: 12.11.2010

Vložil: Erien Azarin

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

Víte, současná společnost hodně dá na vědu zvanou statistika. Já těmhle oborům moc nehovím, no přesto bych si dovolil statistiku použít. Uveďte deset případů, kdy mág zabil křesťana, a potom naopak deset případů, kdy křesťané vraždili za čarodějnictví. Těším se na odpověď.

Datum: 12.11.2010

Vložil: Milovaná

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

To by byly smutné statistiky na obou stranách.Mohu se přidat k Papeži Janu Pavlu 2.,který s lítostí uznal krvavé omyly církve.
Prosme u Pána za uzdravení církve.Vždyť je to jeho nevěsta.Neutíkejme se k magii,která je sto ukrást duši.

Datum: 14.11.2010

Vložil: Erien Azarin

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BLAHOSLAVENÍ CHUDÍ V DUCHU

No tak jsme tam kde na začátku. Ta otázka byla úmyslná, jak jste zajisté pochopila, protože žádná vražda mágem nebyla nikdy zdokumentovaná, pokud nebudeme mluvit o tom, že někdo někoho podřezal. Na rozdíl od křesťanů, kteří vraždili vše co se pohnulo. Ovšem to opravdu trestuhodné, je že tento nesmysl, tedy křesťanství zamořilo i svět, kde se praktikovalo pohanství. Nebo víra opřená o přírodní síly, kde jak jistě uznáte se Bůh projevuje více, než v nějaké posvátné knize. Je mi líto, že i po těchto všech událostech, ještě stále někteří lidé hájí neobhajitelné. Nevím proč chcete vymýtit magii, když právě náboženství může za nejvíce zla v dějinách. Doporučuji vám číst více textů, než jen bibli. Možná pochopíte, že stovky tisíc let, lidstvo existovalo bez bible, a například Rámova říše, byla opravdu říší míru a lásky. Nebylo to žádné posmrtné království, ale království pozemského života. Tohle pokud vím už nikdo jiný nedokázal, a dokonce ani onen židovský Bůh, se všemi příručkami na upalování čarodějnic a obětování zvířat.

Záznamy: 1 - 22 ze 22