O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Poznámka na okraj dne - 3 (Sláva, Sláva Aleluja)

07.10.2010 00:17

Vážení čtenáři dnes večer jsem si v práci večer pouštěl písničky, které mne vždy potěší a tak nějak nastaví vnitřní rozpoložení k potenciálnímu meditačnímu cvičení. V podstatě jsem hledal od Nany Mouskouri "Only Love" nebo "Serenade" , bohužel jsem je ve svém PC nenašel, ale narazil jsem na Paula Robesona a jeho provedení "Glory, Glory Hallelujah". Bohužel se mi dnes nějak nepozdávalo jeho provedení, tak jsem se podíval na "You Tube"

a našel jiné provedení v mnoha variantách. Chtěl bych s vaším dovolením se podělit o svůj kontrastní zážitek a asociace podle obsahu dvou videií.

 

Položím Vám otázku je toto Sláva, kterou máme opěvovat a zvolávat Aleluja, Aleluja? Stojí tento způsob  dosahování "Slávy"za slzy kdekoliv na této zemi? Stojí jakákoliv sláva světa za tyto ceremonie? Nechám to na vás, co vám toto první video řekne. Jsem bývalý voják z povolání a jako důstojník jsem toho prošel hodně, proto mi bylo nejen na tomto videu líto především těch, co zůstavají doma a nejen doma, den po té......

 

Nejsme náhodou ti samí vojáci, co umírají za něco o čem vlastně ani nevědí, zda je to správné a spravedlivé? Nenecháváme se dnes a denně zabíjet za pochybné ideály světské mašinerie? Nebylo by dobré již odložit zbroj a přestat dělat činnosti , které v nás zabíjí nebo přinejmenším umrtvují skutečné lidství? Pro některé z nás jsme to již jako Lidstvo prohráli a jen pár jedinců se zachrání....! Věříte tomu? Chcete tomu skutečně věřit? Myslíte si opravdu, že třeba nestačí oslavit Život ŽIVOTEM? Třeba by to mohlo být vykročením v podobě stejné melodie s vnitřním obrazem připomínky, že ve všem co je kolem nás, můžeme najít projev Boha a to už asi stojí pro některé z nás to slavit vnitřním zpěvem "Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja...... Za prvním krokem přichází následující kroky, a další a další. První krok je ten důležitý mezník mezi stagnací a pohybem v před.....

 

Nevím jak VY lidé tohoto modrého světa kdesi na okraji Galaxie v 11.Vesmíru, zda budete jako Já oslavovat Vědomí projeveného Božství ve všem projeveném i neprojeveném. Já jej oslavují a zpívám si společně s tímto videem:

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja Stvořiteli všech Stvořitelů"

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja Bože všech Bohů"

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja Otče všech Otců"

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja můj Bože a Otče"

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja děkuji Ti za Světlo a Lásku"

"Glory Glory Halleluja,Glory Glory Halleluja děkuji Ti za vše"

Nechcete se přidat svým vnitřním zpěvem a projektováním blízké budoucnosti, k sborové oslavě ŽIVOTA SVĚTLEM a LÁSKOU, TADY A TEĎ...?

LK

Diskusní téma: Poznámka na okraj dne - 3 (Sláva, Sláva Aleluja

Datum: 07.10.2010

Vložil: Majka

Titulek: Život

Díky - opět velmi přínosné a láskyplné. Buďme vděčni za možnost v této době transformace žít. Život si však také žádá službu člověka.Začněme třeba tím, že si každý budeme hlídat své myšlenky - mají velkou sílu. Buďme pozitivní a všemu negativnímu posílejme světlo a lásku. Zkusme chápat, že všechny překážky v našich životech nás na něco upozorňují a po jejich překonání nás to posune dál. Je nutná trpělivost a víra, pak přijde i moudrost. Glory Glory je velmi povzbuzující.

Datum: 07.10.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Život

Jsem rád Majko, že to takhle nádherně popisujete a přijmáte.S těmi myšlenkami a pozitivním postojem je to absolutní pravda. Hovoříte a píšete z Ducha a to je velice dobré, děkuji za všechny, které to osloví.... :-) Luděk

Datum: 07.10.2010

Vložil: Antiquus

Titulek: Poděkování nejen za Glory Glory Hallelujah

Pane Luďku,
dovolte abych vás tak mohl oslovit. Děkuji Vám opět za výstižný článek a hudební doplněk. Velmi výstižné, uklidňující a moudré. Víte z alarmistického a strašícího serveru kde jsem pouze prolétl pár nadpisů a kromě jediného článku od Poustevničky jsem neviděl hodnoty, tak zde už po několikáté nalézám skutečné hodnoty a poučení. Poznal jsem, že mnoho lidí žije v zajetí ideí, které jim byly vsugerovány jinými lidmi a málokdo má své nezávislé myšlení. Bohužel je i málo těch, kteří jsou připraveni pro nezávislý postoj a život. Je k tomu potřeba mít určitou vnitřní sílu a i ochotu "opustit davy". Proto je osobní svoboda člověka možná pouze tehdy, pokud je dostatečně dobrý, moudrý, vyrovnaný, rozvážný a rozlišující. Převážnou část těchto vlastností (a to Vám nehodlám pochlebovat - neb to nemám zapotřebí) pozoruji u Vás. Proto Vám děkuji za vaši činnost a práci kterou odvádíte. Ne mnoho lidských bytostí by toho bylo schopno.
Vím, že mám zatím rest - otálel jsem s uvedením svého článku na Vašich stránkách, ale mělo to svůj důvod. Brzy to napravím.
Zdravím Vás, ale i potencionální čtenáře s Láskou, Pokorou a porozuměním. A

Datum: 07.10.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Poděkování nejen za Glory Glory Hallelujah

Dobrý den pane A. děkuji za vaše slova a beru to, že je to pro celou redakci Rahunty :-). Budeme opravdu rádi, když budete přispívat nebo přispějete byť "jen" jedním článkem. Stejně tak rád vás uvítám v diskusi pod články a neočekáváme, že nás budete jen chválit a šetřit. Když budu osobní, tak velice vnímám to co mi kdo sděluje. Ptám se vždy co mi to má říci, když dostávám reakce, které nejsou totožné s mými vhledy nebo znalostmi, nic nezavrhuji apriory, že to není v souladu se mnou. Takže abych zbytečně neřečnil, vítám vás zde, buďte zde jako doma, stejně jako i jiní naši čtenářii a čtenářky :-) Luděk

Datum: 07.10.2010

Vložil: míra

Titulek: Život

Ahoj Luďku,

díky za krásný článek a ještě krásnější hudební zážitek ve spojení s oslavou nádhery vesmíru a hlavně naší matičky Země. Přesně jsi vystihl to, o čem se např. s Alčou bavíme dnes a denně. Ten blázinec nastavený běžným životem s bojem o přežití, který v nás zabíjí, nebo alespoň potlačuje to lepší co v nás všech existuje.Vím, že pořád je mnoho těch, kteří si ani neuvědomují, že se s nimi děje něco, co si ani neuvědomují a považují to za naprosto „normální“ život. A tak nám nezbývá, než najít cestu, jak alespoň na chvíli utéct z tohoto světa, který nás směřuje někam proti podstatě člověka a vklouznout do světa, který milujeme a který miluje nás. A zůstávat tam co nejdéle. Pak je hrozný návrat do reality, ale člověk ví, že je místo, kde může být šťastný. Ze svého okolí vím, že je stále víc lidí, kteří velice rádi „utíkají“ z tohoto světa. Bude nádherné, až jednou převládne ten náš svět. Chtěl bych se toho dočkat.

Hezký den a díky za dobrou službu lidem.

Míra

Datum: 07.10.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Život

Míro naopak, díky Tobě žes napsal o tom co prožíváte s Alčou na jihu naší země. Tvůj pohled je jako vždy velice vystihující skutečnost toho, co žijeme. Mám více než naději, že se toho oba nejen dožijeme, ale jak píšeš dočkáme! Vzpomínáš jak jsi vždycky říkal, že bych byl rád kdybych se ve svých prekognicích raději mýlil a ono to vždy bylo tak, jak jsem řekl že bude. Nyní si přeji aby vše co dostávám bylo naprosto zjevné každému a bylo to přínosem všemu Lidstvu. Přeji také pěkného dne a ptám se nechceš také přispívat články? Máš přece co říci, máš obrovsky nádhernou Duši, tak se poděl ..... :-)
Luděk

Datum: 07.10.2010

Vložil: Jonathan

Titulek: Jubox pan Luďka...

Omlouvám se pokud snad mírně odbočím od směru autora poznámky.
Hodně stará hitovka, ale pěkné obrázky ve videu! Chybí mi tam jen vodopád, když se zpívá o Johnovi v úvodu! Ale přejme i Johnovi vše dobré, i když je to dávno, třeba to myslel dobře!Svobodu všem... jasně souhlasím s tím taky! jen tedy ne volnost zločincům.(Slova,slova, slova...)
:-)
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Brown%27s_Body

According to George Kimball, the second publication of the John Brown Song and the first including both music and text, with music arranged by C.S. Marsh, dated 1861. See George Kimball, "Origin of the John Brown Song", New England Magazine,
-----------------
John Brown (9. května 1800 – 2. prosince 1859) byl abolicionista, který prosazoval ozbrojené povstání jako jedinou cestu k ukončení otroctví. Účastnil se masakru v Pottawatomie roku 1856 - Krvavý Kansas a proslavil se neúspěšným útokem na skladiště zbraní v Harpers Ferry roku 1859.

Historikové se shodují, že hrál významnou roli v údálostech, vedoucích k Americké občanské válce. V roce 1859 byl popraven ve Virgínii, za přípravu povstání otroků.
--------------------------------------------------------------------------------

OSOBNĚ BYCH PREFEROVAL PÍSNĚ, hudbu- BEZE SLOV ,V NICHŽ BOŽÍ MAJESTÁT A SLÁVA JE PATRNA UŽ PO PÁR HARMONICKÝCH TÓNECH!SLOVA MNOHÝM ODVÁDĚJÍ POZORNOST! Je to jistě osobní volba i v hudbě, na co je člověk zvyklý. Ty dvě videa u Poznámky jsou možná pro vojáky, možná pro bojovníky za práva lecjaká...naštěstí ve mně nezustaly z vojny žádné pozustatky zelené hmoty, jako v jiných!!:-))
Příklad hudby pro poslech....
Vivaldi-Čtvero ročních období
1)https://www.youtube.com/watch?v=1uPxm7eBZWQ&feature=related
2)https://www.youtube.com/watch?v=8x4GC0-Z0ZI
------------------------

Pane Luďku, nemáte v Juboxu nějakou lepší hitovku?!
Hezký a veselý den!

Jonathan Liv. Racek

Datum: 07.10.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Jubox pan Luďka...

No jestli jsem tohle přesně nečekal a zrovna od Vás pane Racku. Nepochopil jste vůbec nic, ale asi to tak má být :-), komu není rady tomu není pomoci, překročit svůj vlastní stín není tak snadné že? .-) Snad jiní to chápou jinak a nebudou se zaměřovat na podružnosti a příčinné souvislosti. Jsem proti jakémukoliv použití armády. Třeba také proto, že je strašné když se rodině vrací jen mrtvé tělo syna či dcery(dnes už bohužel i dcery) a dělají se u toho rituály na které jsem narazil. Žádný rituál nemůže nahradit odešle a ještě k tomu tak nesmyslně....! Jsou i jiné ztráty v přírodě a vůbec nechce se mi o tom hovořit. Dnes začíná 7 dní skutečné transformace a nechci si kazit náladu jakýmkoliv disharmonem. Dnes jsem byl se svým Vědomí BP v Galaktickém Centru 6.galaxie ve které se nacházíme a viděl jsem, co se všechno děje na rovinách BP v tomto i dalších Centrech pro nás. Jeden pan Racek mne proto nemůže rozhodit svými rádoby intelektuálními postřehy, zvláště když už dnes vím naprosto přesně kdo jste, je na vás jestli zůstanete pod maskou nebo ne, ale je to trochu trapné pane J. a třeba i "Racku". Klasickou hudbu nemusím vyhledávat na těchto serverech, které mi doporučujete. Moje sbírka Klasiky není pro okrasu, takže neexistuje Jukebox, který by jí dokázal pojmout. Mohu vám něco poskytnout k pořádnému poslechu, ale opravdu jste na to připraven svou Duší na úrovni 3JD? Na Duši Ducha se neptám, to jsem si naprosto jist že nejste i přesto že jste jestě tak málo zde přispěl řádky.....jak říkáte, abych vás mohl hodnotit :-). Chci vás poprosit pane J. a třeba i "Racku" o klid po dobu těchto 7 dní, to je do 14.10., kdy už bez problémů můžete rádoby intelektálně špičkovat. Věřím, že jste ve své podstatě laskavá bytost, která pochopí že může probíhat slavnost, na kterou třeba sám není zatím pozván.... Věřím vašemu skutečnému Lidství a tomu předem děkuji :-) Luděk Kováč také Člověk

Datum: 07.10.2010

Vložil: Jonathan

Titulek: Re: Re: Jubox pan Luďka...

Prostě jsem nechtěl opěvovat s vámi pane Luďku Johna Browna...:) to je vše!Můj příspěvek berte jako pokus o humor a ne nějaké intelektuálno, pořád si mě s někým pletete, ale časem se to srovná! Ono to slovy nelze vždy vystihnout.Vím už že dnes humor ne.
Velmi pozitivní a dobré je jak jste věc pojal v závěru.Díky za projevenou důvěru...buďte již v harmonii pokud humor je pro vás rušivý.
Zdravím a přeji Boží požehnání a Světlo na vaší cestě...

Datum: 07.10.2010

Vložil: LK

Titulek: Re: Re: Re: Jubox pan Luďka...

Laskavý humor neobtěžuje nikoho a tedy ani mne ne :-). Jen si to občas přehrajte co pouštíte jako humor do světa, možná zjistíte, že není až tak úplně humorem, ale spíše jizlivou ironií. No třeba máme každý z nás jinší měřítka pro to co je humor a co už asi ne. Klidně pokračujte, ale až skončí toto období.Až budou další podobné energeticko-transformační okna, vždy vás na to upozorním, že potřebuji ohledy před vaším typem humoru:-), jsme domluveni...? .-)L