O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Sofie : Proč ta nevraživost, kde se ztratila tolerance, spolupráce, přijetí, ...?

20.02.2010 13:43

Průvodní slovo (Pavel Nodl):

Od čtenářky Sofie jsme skrze naší mailovou schránku dostali i kritičtější ohlas na naše působení, konkrétně na "ostřejší" vyjádření Luďka Kováče k článkům pana Jiřího Nováka. Tyto a podobné kritičtější ohlasy, pokud budou mít "hlavu a patu", ne jen formu výkřiků o nesmyslech či nepravdách, hodláme se svolením autorů zveřejňovat i do budoucna.

Že se naše (ani ne týdenní) působení nesetkalo s všeobecným "hurá" je zřejmé i z naší ankety v levém sloupci "Líbí se Vám naše stránky?", kde aktuálně cca 28% (47 ku 18) návštěvníků se vyjádřilo, že "Ne". Bylo by možná docela zajímavé zjistit hlubší důvody těch, kteří hlasovali "Ne". Osobně doufám, že v hlasech "Ne", není moc těch, kterým se jen nelíbí design/barvy našich stránek :-) . Nejsem totiž žádný webmaster a také si musím vystačit s možnostmi, které použitý obslužný prográmek pro tvorbu webu nabízí. Na druhé straně, ti kteří dávají přednost formě před obsahem, nejsou ani naší "cílovou skupinou", takže žádná škoda ...

 

Přepis e-mailové debaty:

Sofie:

Malý postřeh
Dobrý den, vážený pane Kováči, s úžasem jsem si přečetla Váš duchovní souboj na Osudu.cz s panem Novákem a rozhodla se napsat Vám svůj postřeh. Je mi smutno z toho, když se dva velikáni našeho českého národa handrkují jako dva malí kluci o kuličky. Jak je to možné, že vy oba, duchovně úžasní lidé a nádherné bytosti, nedokážete tolerovat jeden druhého? Měli byste býti vzory nás ostatních ne tak vyspělých duchovních lidí a člověku je smutno, že to nedokážete. Každý máme přece svoji cestu, protože jsme každý neopakovatelný kousek Jsoucna, tak proč ta nevraživost,  kde se ztratila tolerance, spolupráce, přijetí, že já jsem takový a ty jsi onaký? Měli byste se stydět, jste přesně jako naši politici. Promiňte, že Vás srovnávám s takovými padouchy, ale principielně jste na stejné úrovni , já já já , můj názor je správný a všechni ostatní jsou zabedněnci- a přitom tohle přeci nebyl Boží záměr, rozdělovat a oddělovat, ale naopakučit se, spolupracovat, pomáhat a růst. Vysvětlete mi, proč tohle nedokážete ani vy, velicí učitelé ostatních duší? Je mi to záhadou, proč tomu tak je a jsem z toho smutná. Sohe
 

Luděk Kováč:

Re: Malý postřeh
Zdravím vás vážená pisatelko Sohe :-) ,
je mi líto , že jste smutná a dokonce , že jsem příčinou tohoto smutku. Přečtěte si prosím celý náš netový dialog a udělejte si obrázek podle obsahu co zaznělo a nejen podle formy(možná strohé, briskní, ale určitě ne nespravedlivé)
Dnes jsem v jednom diskusním příspěvku napsal toto a myslím, že je to dostačujícím způsobem vystihující . "Vždy jsem říkal svým posluchačum, že například taková žárovka svítí každému stejně, protože její funkce je svítit. Každému stejně a bez jakýchkoliv výhrad. Kdo bude chtít mit zavřené oči a bude raději chodit ve tmách , tak ať tak chodí. Pokud vidím , že někdo ty oči má zavřené a tzv. „drcá“ do kolem stojících nebo chodících, tak mu důrazně řeknu ať otevře oči a nebo ať raději sedí někde v koutku a nedělá chaos."
Možná , že je to pro mnohé arogantní, hrubé a nedůstojné , ale když se neozvou ti kdo jsou atakování ve formě "drcání", protože to ani nevnímají, tak mě osobně to nedá...! Poslední co chci říci, že se necítím být nějakým velikánem, jsem obyčejný člověk, jakých je mnoho. To že jsem schopen veřejně vystoupit ze mne nic nedělá, snad až odejdu, bude ke mě můj OTEC shovívavý, protže vidí co mám v ledvích!
V každém případě děkuji za Váš dopísek a jestli chcete mohu jej zveřejnit, jen jestli bez Niku, nebo s Nikem nebo jako čtenářka XY.
Pěkný zbytek večera přeji
LK

 

Sofie:

RE: Re: Malý postřeh
Dobrý den, měla jsem nutkání Vám napsat po přečtení článků na Vašem webu, Osudu i webu pana Nováka a celý den jsem na to dnes myslela, jestli jsem vystihla přesně ty myšlenky, které jsem chtěla sdělit. Znovu opakuji- jde mi o to, abyste se zamysleli, vy, kteří jste duchovně dál, než my ostatní, proč duchovní člověk na jemnější úrovni , nechci říkat Guru nebo tak podobně, nedokáže přijmout to, že každý máme svoji cestu, třeba ne nejsprávnější podle druhého, ale podle sebe ano, i když budu svedena z cesty, já si ji vybrala a je to přece moje cesta. Ano, mohu být upozorněna, že nejdu správně, ale bude to moje zkušenost. Proč by nám jinak dal Bůh tuhle šanci výběru?
O to mi šlo. Uznávám, že napadení je možná třeba se bránit možná ne, to záleží od naturelu každého člověka. Většinou se každý bráníme. Vaše odpovědi v diskusi mi přišly nepřiměřeně ostré a protože jsem četla knihy p. Bardona, překvapila mne vaše reakce, když jste jeho žák. Říkáte, že Vám to nedá, každý jednáme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, Vy i já. Proto myslím je správné žít tak, abychom se nikdy nemuseli za své myšlenky a činy stydět, touto myšlenkou, žít mravně a čistě, mne zaujal pan Novák. Neznám ani jednoho z Vás a přesto jsem napsala jen Vám. Jestli chcete moji úvahu uveřejnit a bude to k něčemu dobré a nebude to zneužito, dávám Vám svolení ke zveřejnění. Sofie
 

Luděk Kováč:

RE: Re: Malý postřeh
Vážená paní / slečno Sofie,
dobrý den, ale spíše pěkný večer.

Sofie:
Dobrý den, měla jsem nutkání Vám napsat po přečtení článků na Vašem webu, Osudu i webu pana Nováka a celý den jsem na to dnes myslela, jestli jsem vystihla přesně ty myšlenky, které jsem chtěla sdělit. Znovu opakuji- jde mi o to, abyste se zamysleli, vy, kteří jste duchovně dál, než my ostatní, proč duchovní člověk na jemnější úrovni , nechci říkat Guru nebo tak podobně, nedokáže přijmout to, že každý máme svoji cestu, třeba ne nejsprávnější podle druhého, ale podle sebe ano, i když budu svedena z cesty, já si ji vybrala a je to přece moje cesta.

LK: Rozumím Vám a kdyby to nebylo až tak Vážné, tak bych buď přešel co jsem četl a nebo bych chvilku váhal zda napsat či nenapsat nějaký náznakový dopis se svým názorem.... Bohužel vše má trochu jiný rozměr, který nelze naplno zveřejnit a který jsem již naznačil. Není a nemá to nic společného s lidskými emocemi a má to charakter značky STOP! Víte o tom, že jen na Zemi je inkarnováno kolem 13-ti hlavních civilizací? Ostatní tzv. malé výsadky nepočítám! Většina z nich sem byla vpuštěna, aby se učili a předali na svých rodných systémech informace a zkušenosti, které zde poznali, ale nemají se plést do současného vývoje svými náhledy a koncepcemi ze svých systémů, které nejsou až tak dobré, když byli vyslání něco se naučit....! Toto je učitelská planeta! Mohl bych psát konkretně mnoho věcí, ale nelze! Proto jsem napsal panu J.N.: " Nelžete! Nepřekrucujte! Nemaťte!" a dá se k tomu říci jen jako doplněk: "Učte se a praktikujte co jste se měl naučit, aby jste to mohl naučit své tam u Vás Doma....!"

Sofie: Ano, mohu být upozorněna, že nejdu správně, ale bude to moje zkušenost. Proč by nám jinak dal Bůh tuhle šanci výběru?

LK: Myslím , že výše uvedené řádky by měli stačit, jako vysvětlení....

Sofie: O to mi šlo. Uznávám, že napadení je možná třeba se bránit možná ne, to záleží od naturelu každého člověka. Většinou se každý bráníme. Vaše odpovědi v diskusi mi přišly nepřiměřeně ostré a protože jsem četla knihy p. Bardona, překvapila mne vaše reakce, když jste jeho žák. Říkáte, že Vám to nedá, každý jednáme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, Vy i já. Proto myslím je správné žít tak, abychom se nikdy nemuseli za své myšlenky a činy stydět, touto myšlenkou, žít mravně a čistě, mne zaujal pan Novák.

LK: Rozumím Vám a určitě ve všem co jste napsala máte obecně PRAVDU , ale jsou konkrétní situace, kdy se to může jevit jako že je to jinak (Vyjímka potvrzující Pravidlo)

Sofie: Neznám ani jednoho z Vás a přesto jsem napsala jen Vám. Jestli chcete moji úvahu uveřejnit a bude to k něčemu dobré a nebude to zneužito, dávám Vám svolení ke zveřejnění.

LK: Nechceme zveřejňovat jen Ty co nám tzv. fandí, ale i Ty co s námi až tak nesouhlasí, protože i o tom je život. Byl bych rád, kdyby jste v sobě našla klid a netrápila se tím co bylo, ale žila tím co je Teď a Tady.
S pozdravem LK

 

Sofie:

Dobrý večer, OK, beru to a nebudu se plést do něčeho, co nemám. Ano, tuším, že jsme v oblasti zájmů více civilizací, nakonec občas ve snách jsem vyučována i já, i když po probuzení vše zapomínám. Sofie