O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Virtuální koloidy a jejich použití -3 (hmotné koloidy a jejich vlastnosti)

18.05.2011 08:52

 

Stručný přehled prvků a jejich významu pro lidský organismus :

 

Zlato

Koloidní zlato může opět normalizovat elektrický potenciál . Pokud dodáme organizmu a mozku zlato v této podobě, může dojít k výraznému prodloužení životnosti a omlazení tkání. Zlato může v dnešní době hrát významnou roli  v mentálním vývoji člověka. Zlato je substancí, která může vytvořit přímé propojení s vitální životní silou.

Zlato aktivuje a harmonizuje celkový endokrinní systém. Může stimulovat zejména šišinku a podvěsek mozkový.

Koloidní zlato nachází uplatnění v alopatické medicíně při ošetření artritických a revmatických stavů, případech roztroušené sklerózy, poruchách sexuálních funkcí (i mužů i žen). Zlato má uklidňující vlastnosti bez toho aniž by byly ovlivněny samotné nervy. Koloidní zlato má výrazný omezující vliv na růst rakoviny.

 

Stříbro

Koloidní stříbro ničí více než 650 choroboplodných bakterií, virů, mykóz a plísní.
Koloidní stříbro je také účinné při průjmech, protože ničí bakterie, které je vyvolávají.
Při užívání koloidního stříbra jsou hubeny velmi rychle kvasinky a plísně nabourávající celý organismus - kožní plísně, plísně na dlaních, nohách, nehtech a u žen také poševní plísně.
Koloidní stříbro chrání imunitní systém a napomáhá jeho regeneraci.
Odstraňuje z organismu hlen, nereaguje s jinými léky, napomáhá rozvoji buněk.
Zlepšuje trávení, neboť aktivuje trávící enzymy.

 

Platina

Stopové množství tohoto ušlechtilého kovu je velmi účinné pro kvalitnější přenos informací v mozku a pro regeneraci všech tkání v těle na neurologické úrovni. Koloidní platina regeneruje tkáň srdečního svalu, zvyšuje duševní bdělost a obnovuje nervové tkáně. Posiluje imunitní systém a činnost mozku. Koloidní platina se výrazně podílí na zlepšení paměti. Umožňuje vědomé soustředění a koncentraci.

Podporuje sexuální libido u mužů i žen. Výrazně zvyšuje činnost brzlíku a celého endokrinního systému.

 

Křemík

Je nekovový prvek, který byl teprve nedávno zařazen mezi stopové prvky. Křemík je velmi důležitým prvkem ve vztahu k pokožce, nehtům a vlasům. Pomáhá při hojení ran a zajišťuje pružnost tkání. Díky jeho účinku jsou vlasy pružné a odolné proti lámání a kůže dobře prokrvená. Křemík rovněž podporuje hormonální aktivitu, která u žen s přibývajícím věkem slábne, a tím zlepšuje celkový vzhled.

 

Selen

V organismu spolupracuje s vitaminem E. O tomto prvku se často hovořilo před několika lety, kdy vědci věnovali pozornost důležité roli antioxidantů v rámci prevence nádorových onemocnění. V této souvislosti se ukázalo, že selen je velmi důležitý antioxidant, který zpomaluje stárnutí buněk a podporuje obranu organismu proti nádorovým chorobám. Navíc pozitivně ovlivňuje plodnost mužů i žen.

 

Molybden

Molybden je nepostradatelným stopovým prvkem pro lidský organismus, neboť je složkou několika důležitých enzymů v těle. Je důležitou složkou enzymu zodpovědného za vstřebávání železa v organismu. Působí jako aktivátor enzymů účastnících se metabolismu cukrů, lipidů a železa.

 

Draslík

Draslík je hlavní minerální látkou, která se nachází uvnitř buněk v lidském organismu a z minerálních látek se vyskytuje v těle v největším množství. Draslík uvnitř buněk se vyskytuje jednak jako volný iont a jednak ve formě vázané. Má rozhodující význam pro normální fungování nervů a svalů, pro metabolismus cukrů v organismu, pro regulaci kyselino- zásadité rovnováhy a osmotického tlaku v těle a pro metabolismus kyslíku v mozku.

Správné hospodaření draslíkem v těle je nezbytné pro činnost srdce, aby nedošlo k porušení pravidelné rytmické srdeční činnosti. Nedostatek draslíku v těle se projevuje rozmanitým způsobem jako jsou poruchy nervosvalové činnosti (únava, ochablost svalů), poruchy trávicího ústrojí, poruchy funkce ledvin, různé metabolické poruchy.

 

Vápník

Vápník patří mezi základní minerální prvky, jeho význam je obrovský. Vápník je ve formě svých solí hlavní složkou mimobuněčné hmoty kostí. Dále je stavební součástí zubů, ale také součástí slizničních bílkovin a sacharidů. Kromě toho má význam pro krevní srážení, ovlivňuje propustnost membrán a stěn kapilár a tím je důležitý pro regulaci tělesných tekutin. Dále je nezbytný pro působení mnoha enzymů, pro svalový stah, dráždění nervů, pro regulaci růstu buněk, vyměšování inzulínu a eliminační mechanismy v ledvinách.

 

Chróm a vanad

Jejich nedostatek se projeví jako neuhasitelná chuť na sladké, neboť máte nízký obsah cukru v krvi. Trvá-li tento stav dlouho, může se později změnit v cukrovku. Chróm je nezbytný při využití krevního cukru (glukózy) pro tvorbu energie. Vanad je základním materiálem ovlivňujícím tukový metabolismus. Významně se podílí na ochraně těla před nemocemi srdce a rakovinou. Pomáhá přestavět pankreatické tkáně poškozené nedostatkem chrómu a vanadu.

 

Mangan

Stopový prvek chemické značky Mn – mangan je důležitý pro správné fungování celého organismu. Na jeho dlouhodobý nedostatek tělo reaguje ukládáním cholesterolu v cévách, tudíž se zvýší tlak. Často tím dochází ke vzniku kardiovaskulárních chorob. Ale nejen jim. Mangan je také důležitý i pro prevenci cukrovky. Pro tělo je nezbytný jako antioxidant, pomáhá při správnému růstu chrupavky a kostí a díky němu se rány lépe hojí.

 

Železo

Je potřebné pro tvorbu červeného krevního barviva – hemoglobinu. Účastní se přenosu kyslíku z plic do celého těla. Koloidní železo není jedovaté a pomůže nám zbavit se nebezpečné odpadní formy. Nedostatek železa se často projevuje u žen, které drží redukční diety. Chudokrevnost v důsledku nízkého obsahu železa v přijímané potravě je mnohdy příčinou velmi špatného psychického stavu a nezdravého vzhledu.

 

Jód

Je prvek odpovědný za správnou činnost štítné žlázy, která produkuje hormony potřebné pro celý organismus. Při onemocnění štítné žlázy se objevují velké zdravotní potíže - oslabení, snížení tlaku a teploty organismu, případně projevy opačné (vysoká podrážděnost, vysoký tlak, zvýšená potivost). V poslední době lékaři stále častěji hovoří o tom, že onemocnění štítné žlázy může být příčinou mnoha revmatických potíží.

 

Měď

Nedostatek způsobuje sníženou elasticitu kůže a tkání, vrásky, šedivění, anémii, degeneraci nervů, kosterní a reprodukční a další defekty, zeslabení cév, křečové žíly. Vliv na elasticitu tkání byl několikrát laboratorně prokázán.

Je prvek nutný při procesu produkce hemoglobinu a pro vstřebávání vitaminu C. Měď upravuje celkový zdravotní stav a podporuje leukocyty neboli bílé krvinky, které odpovídají za obranu organismu proti bacilům.

 

Fosfor

Jeden z nejvýznamnějších minerálů a plní funkce především stavební. Spolu s vápníkem je ve formě hydroxyapatitu součástí kostí a hlavně zubů (a podobně jako taky fluor). Mimo to je součástí buněčných membrán a nukleových kyselin. Podílí se na udržování stálého pH krve ve formě pufrů,jeho soli (fosfáty) jsou nezbytné pro přenos energie.

 

Sodík

Chrání tělo před ztrátami vody. Další jeho funkce spočívá v udržení svalové dráždivosti a prostupnosti buněčnou membránou. Sodík je hlavním kationtem tělesných tekutin vyskytujících se mimo buňku. Nedostatek sodíku v těle i jeho přemíra způsobuje mnohé problémy. Obsah sodíku v těle regulují především ledviny, 90 % přijatého sodíku se vylučuje močí.

 

Síra

Síra je významná tím, že je součástí řady nezbytných látek v organismu, ovlivňuje zdraví pokožky, kůže a nehtů, odpovídá rovněž za správné okysličení mozku. Má výborné detoxikační účinky tak že oslabuje působení některých jedů. Bohatým zdrojem síry jsou zejména živočišné, v menší míře i rostlinné produkty jako: maso, sýry, mléko, vejce, luštěniny nebo ořechy.

 

Zinek

První známkou nedostatku zinku je ztráta chuti a čichu. Zinek se spolu s vitamínem A podílí na procesech regenerace kůže. Bez přítomnosti zinku se rány a popáleniny, včetně spálenin od slunce, velmi špatně hojí. Nedostatek zinku je často způsoben dlouhodobým užíváním antikoncepčních tablet a dodržováním redukční diety.

Zinek řídí látkovou přeměnu a produkci některých enzymů, pozitivně ovlivňuje imunitní a nervový systém a kůži. Vědci prokázali, že zinek aktivizuje produkci lymfocytů (buněk, které vytvářejí protilátky za účelem obrany proti bacilům). Navíc bylo zjištěno, že zinek je dobrým antioxidantem neutralizujícím volné radikály (karcinogenní faktory urychlující stárnutí buněk). "Zinkuje" lidské buňky a díky tomu je chrání proti korozi.

 

Hořčík

Je životně důležitý pro činnost enzymů, udržování elektrického potenciálu mezi nervy a svalovými membránami. Vyrovnává pH a napomáhá asimilaci vápníku a draslíku. Je klíčovým minerálem pro činnost srdce a karbohydrátový a minerálový metabolismus. Má antistresové a antialergické účinky. Spolu s vápníkem sehrává důležitou roli ve vztahu k srdeční činnosti a krevnímu oběhu.

 

Diskusní téma: Virtuální koloidy a jejich použití -3 (hmotné koloidy a jejich vlastnosti)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.