O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Patogenické efekty planet - Max Heindel

30.08.2010 08:41

Patogenické efekty Slunce

Slunce ovládá především životní éter jako nositele životní síly, který se soustřeďuje ve slezině a je odtamtud přiváděn sluneční­mu pletivu. Tento životní éter je obyčejnému člověku neviditelný, avšak kdo je nadán duchovním viděním, pozoruje tok narůžovělé látky, která proudí podobně jako elektřina telefonními dráty. Do­jde-li k přerušení vodičů, nemohou elektrické přístroje pracovat. Podobně je to v lidském těle. Přestane-li z nějakého důvodu prou­dit některou částí lidského těla neviditelný éter v dostatečném množství, přestane postižený orgán plnit své úkoly a důsledkem je nemoc, která trvá až do odstranění překážky. Cesta neviditelného éteru musí být volná. Z tohoto důvodu je poškozené Slunce vždy příčinou nemocí, zvláště v horoskopu muže a v horoskopu ženy má stejnou úlohu Luna, která zachycuje a soustřeďuje sluneční sí­ly. Srdce a „pons varolii" (Varolův most), který je umístěn v moz­ku a tvoří silový uzel, jsou základními částmi těla, které jsou ovlá­dány Sluncem. Je-li Slunce příznivě ozářeno ve Lvu nebo Beranu, můžeme usuzovat na pevné zdraví. Avšak naopak, je-li poškozeno, jsou důsledkem různá onemocnění podle znamení v němž se Slunce nachází. Onemocnění lze rozdělit dle znamení takto:

 

Je-li Slunce poškozeno v Beranu, který ovládá hlavu, pozo­rujeme sklon ke ztrátě paměti a řeči, horečce mozku, krvácení do mozku, záněty mozkových blan, překrvení nebo nedostatečné pro­krvení hlavy, záchvaty, mdloby a bolesti hlavy.

 

Je-li Slunce poškozeno v Býku, vzniká náchylnost k angíně, záškrtu, polypům v nose. V konjunkci s Plejádami (29 stupňů Bý­ka) nebezpečí očních nemocí.

 

Slunce poškozeno v Blížencích dává náchylnost k zánětu pohrudnice, průdušek, překrvení plic.

 

Slunce poškozeno v Raku naznačuje chudokrevnost, vodna­telnost, závadné trávení a žaludeční horečku.

 

Slunce poškozeno ve Lvu způsobuje náchylnost k bušení srdce, bolestem v zádech a nemocem páteře. V konjunkci s Vel­kým Oslem (6 stupňů Lva) oční nemoci.

 

Slunce poškozeno v Panně dává sklon k poruchám asimila­ce, zánětu pobřišnice, tyfové horečce a úplavici.

 

Slunce poškozeno ve Vahách dává náchylnost k Brightově nemoci, k vyrážkám jako důsledku horké krve, neboť Saturn ovlá­dá kůži a Váhy jsou jeho povýšením.

 

Slunce poškozeno ve Štíru způsobuje náchylnost k ledvino­vým kamenům, poruchám močového a pohlavního ústrojí, nepra­videlnostem menstruace a nemocem vaječníků a dělohy.

 

Slunce poškozeno ve Střelci způsobuje ischias, ochrnutí končetin a nemoci plic. Slunce v konjunkci s Antarem (8 stupňů Střelce) a poškozeno znamená oční nemoci.

 

Slunce poškozeno v Kozorohu je příčinou revmatizmu, kož­ních nemocí a zažívacích poruch.

 

Slunce poškozeno ve Vodnáři způsobuje křečové žíly, vod­natelnost, bušení srdce a špatný krevní oběh.

 

Slunce poškozeno v Rybách zapříčiňuje pocení nohou, na­chlazeniny a nemoce střev, tyfovou horečku.

 

Patogenické efekty Venuše

Venuše jako vládkyně Býka a Vah je zodpovědná za řadu nemocí hrdla a ledvin, rovněž za choroby vzniklé nesprávnou výživou, ne­dostatkem pohybu, sedavým zaměstnáním, marnotratným nevá­zaným životem, slabým žilním oběhem krve, výstředním pohlav­ním životem. Důsledkem je otylost, nádory, cysty, slabý krevní oběh, pohlavní nemoci, zánět mandlí a různé jiné poruchy. Nemo­ci lze rozdělit dle dvanácti znamení následovně:

 

 

Poznámka redakce: Vzhledem k tomu, že se nám tento rozsáhlý text nevejde, můžete se na celý tento příspěvek podívat  popřípadě stáhnout zde:

 

M. Heindel - P.H. - Patogenicke efekty planet.pdf

 

Připravil a zpracoval: Radim Martinik

 

Diskusní téma: xxx

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.