O duchovním poznání a cestě bez dogmat a jiných nesmyslů na konci této Epochy

Zamyšlení nad stavem českého duchovního "rybníčku" od "Pavlosi"

19.02.2010 21:19

Průvodní slovo (Pavel Nodl): čtenář, který se naší redakci představil, ale preferuje použití nicku "Pavlosi" sepsal úvahu - zamyšlení, které se zabývá zejména stávající internetovou duchovní sférou a opakující se debatou zda za "duchovní informace" platit či ne.

 

Dobrý den pro všechny.

    Tak jsem trochu pročetl Vaše nové stránky, na které jsem se dostal ze stránek Osud.cz. Na server Osud.cz jsem chodil do té doby než bylo zpřístupnění stránek podmíněno finančním příspěvkem. Poté jsem se dostal na stránky matrix-2001.cz, které jsem opět navštěvoval do doby, než se i zde objevilo volné surfování jen za předplatné. Pak jsem narazil na stránky zlo.cz, matrix-2012, paralela.ic a další, přičemž jsem zjistil, že není třeba někomu platit za necenzurované fakta. Konspirační teorie a doměnky si dokážu vytvářet sám ve své hlavě na základě získaných poznatků. Tak by to vlastně měli dělat všichni, kteří si chtějí udělat v těchto dobách nějaký názor na svět. Tak jak jste psali v článcích, jež mají nádech výměny názorů bez důležité podstaty a spíše dohadování "kdo že to vlastně má pravdu".

    Nebudu nadále rozebírat to co už všichni pojali, ale zdůraznímpodstatu věci. Když bych já osobně vytvořil stránky ve formě poznání spirituality a pravdy, nebudu za ně chtít od čtenářů platit předplatné! Ty stránky by měli být od toho, aby přitáhli co nejvíce lidí, kteří jsou uvědomělí a hledají naději v dnešním světě lží a nespravedlnosti, ať už jsou okolnosti jakékoliv. Když můžou existovat stránky se stejnou tématikou s prohlížením zdarma, nechápu proč by měli čtenáři za pravdu platit. Tím jasně vyplývá najevo, že jedině zmanipulovaný člověk si uhradí předplatné, aby mohl být nadále manipulován. Z toho taky logicky vyplývá to co se na těchto stránkách děje. Všichni si hájí svou pravdu a své rozpletené záhady, nahlodávájí své ega promyšlenými slovy o nepravosti jiných zdrojů. Tím navenek ukazují jak jsou jejich, systémem ovlivněná ega, stále naplno zapojena v jejich životech. Stačí jen nečinně přihlížet a pozorovat.


    Připadá mi to jako kdyby se všichni třepali na příchozí myšlenku z vesmíru, která odtajní další záhadu hlavolamu a přou se o to kdo to bude. Stačí mi ankety ve stylu "KTERÉ STRÁNKY SE VÁM LÍBÍ NEJVÍCE" a mám jasno. Pro stvořitele našeho, když budou stránky mít smysl a budou užitečné pro lidi, najdou si své zájemce a čtenáře aniž by na nich museli být nějaké ankety o tom, který server je lepší. Nechejme každého jít svou cestou a nepřeme se o to kdo má pravdu. Úhlů pohledu je strašně moc jako je lidí, ale důležitost je v něčem jiném. Vytvořením stránek chci lidem sdělit pravdu, protože ji musí znát a když vím, že jsou obelháváni je pro mě povinnost jim informace dát na talíř zdarma. Dočetl jsem se, že budete materiály sdílet se čtenáři zdarma, tak jsem zvědavý jak dlouho to vydrží Vám...

    Dosavadní zpoplatněné stránky s touhle problematikou mi připadnou jako další způsob jak na nevědomosti lidí vydělat nějakou korunu. Čím více populace bude moci číst informace zdarma, tím větší bude naše společné vědomí. Například editorial od pana Chvátala: Sledoval jsem olympiádu a doufám, že Vy také, protože by jsme měli fandit našemu malému státu ve světových hrách atd. bla bla bla. Pokud jste viděli Gladiátor, postřehli jste jistě důležitou frázi: "Lid je lúza, uspořádáme velké hry a dáme lidem chléb a máme je v hrsti" Přesně to co se děje nyní: otrocké práce za směšnou odměnu, všichni sledují olympiádu jako fanatici a venku na nás čeká samý hypermarket. O tom je celý sport, motogp, formule, fotbal, hokej, kde se točí neskutečné množství papírků zatímco jinde se podporují války a hladomor a umírají lidé, vytváří se plány na čipizaci lidstva a páchají se zločiny nejhrůznějšího kalibru. Média nám to neřeknou a tím, že vytvořím stránky s předplatným nikomu nepomůžu, z čehož vyplývá nesmyslnost těchto serverů.

    Snad jsem vysvětlil svou pravdu dostatečně k pochopení všem zaslepeným vědomím, kteří si hrají na spasitele společnosti. Chtěl bych ještě říct, že jsem nikoho nechtěl urazit a ten kdo to pochopil se spíše jen zasměje. Budu rád, když bude přístup na Vaše stránky zdarma a těším se na Vaše materiály.

Díky, Pavlosi.